avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 209 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii deducere personala CIM cu timp partial
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

deducere personala CIM cu timp partial

Buna ziua,

Daca sunt salariati cu CIM cu timp partial (4 ore ), avand functiile de baza la aceste CIM-uri, beneficiaza de deduceri personale?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: ursuletroz , utilizator 11:28, 1 Iunie 2010
Da, deducerea se acorda si pentru contracte cu timp partial, dar numai la functia de baza.
Daca angajatul are contracte de munca la mai multi angajatori trebuie sa aleaga unde are functia de baza si sa dea declaratii in acest sens la toti angajatorii.
Angajatul poate avea mai multe contracte individuale de munca dar are o singura functie de baza si pentru aceasta beneficiaza de deducere personala conform Codului Fidcal-Art. 56. - (1) Persoanele fizice prevăzute la art. 40 alin. (1) lit. a) şi alin. (2) au dreptul la deducerea din venitul net lunar din salarii a unei sume sub formă de deducere personală, acordată pentru fiecare lună a perioadei impozabile numai pentru veniturile din salarii la locul unde se află funcţia de bază.
Buna ziua,cu aceeasi situatie ma confrunt si eu,dar la societate sunt angajata doar eu.Intrebarea mea este daca trebuie sa depun o noua declaratie 010 in care sa modific vectorul la impozit pe salarii ca nu mai plateste societatea si cind este termen? multumesc.
In cazul persoanelor juridice, asocierilor si altor entitati fara personalitate juridica, Declaratia de inregistrare fiscala se depune in termen de 30 de zile de la data infiintarii, potrivit legii.

Modificarile ulterioare ale datelor din declaratia de inregistrare fiscala trebuie aduse la cunostinta organului fiscal competent din subordinea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, in termen de 30 de zile de la data producerii acestora, prin completarea si depunerea declaratiei de mentiuni, conform art. 77 din Codul de procedura fiscala.
Dar daca am o persoana care este pensionata pe caz de boala, cu grad de invaliditate 3, si este angajata cu jumatate de norma, i se aplica sau nu deduceri personale?

Alte discuții în legătură

Deducere salariu nushu nushu Angajatorul are dreptul sa imi refuze deducerea salariului? Am un copil iar sotia este in concediu postnatal. Daca nu, atunci ce pot sa fac. Multumesc, Eugen (vezi toată discuția)
Deduceri personale crisulic crisulic Buna am si eu o intrebare: un angajat si -a schimbat locul de munca de la jumatatea lunii mai 2012, s-a angajat cu timp partial de munca (6ore) dar nu a ... (vezi toată discuția)
Salariat cu timp partial de munca puicuta puicuta Un salariat cu timp partial de munca (2 sau 3 ore), cu un salar de 300 lei, cu un copil in intretinere, beneficiaza de deduceri personale normale de 350 lei? (vezi toată discuția)