avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 192 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Salariat cu timp partial de munca
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Salariat cu timp partial de munca

Un salariat cu timp partial de munca (2 sau 3 ore), cu un salar de 300 lei, cu un copil in intretinere, beneficiaza de deduceri personale normale de 350 lei?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:00, 23 Octombrie 2013
Art. 56 C.fisc.:
(1) Persoanele fizice prevăzute la art. 40 alin. (1) lit. a) şi alin. (2) au dreptul la deducerea din venitul net lunar din salarii a unei sume sub formă de deducere personală, acordată pentru fiecare lună a perioadei impozabile numai pentru veniturile din salarii la locul unde se află funcţia de bază.
...

Norme metodologice:
88. Deducerea din venitul net lunar din salarii a unei sume sub formă de deducere personală se acordă pentru fiecare lună a perioadei impozabile numai pentru veniturile din salarii la locul unde se află funcţia de bază, în limita venitului realizat.
..

In speta, chiar daca are c.i.m. cu timp de munca partial si daca are functia de baza la acest angajator atunci va beneficia de deducerea personala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul salariu si acordare deducere rak0770 rak0770 Un salariat are salariul de incadrare de 8000 lei. In luna Septembrie lucreaza doar cateva zile si are un brut de 1524 lei. I se acorda deducere? (vezi toată discuția)
Deducere personala laurentiuu laurentiuu Am salariul net de 800 ron.Cat voi lua in plus la salariu tinand cont ca acum am un bebe?Cum se calculeaza deducerea? (vezi toată discuția)
Deduceri suplimentare Violeta17 Violeta17 la un contract partial de 2,4 ore se aplica deducerea suplimentara? va rog daca puteti sa imi raspundeti va multumesc (vezi toată discuția)