avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii deduceri suplimentare
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

deduceri suplimentare

la un contract partial de 2,4 ore se aplica deducerea suplimentara?
va rog daca puteti sa imi raspundeti
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Violeta17 , utilizator 14:16, 29 Februarie 2012
Se poate aplica deducerea suplimentara la un c..m. cu timp partial , numai daca locul de munca respectiv este locul unde persoana are functia de baza asa um prevede Codul Fiscal la art.56 alin.1 sau la pct.88 din Normele de aplicare ale Codului Fiscal..

Art. 56 Deducere personală
(1) Persoanele fizice prevăzute la art. 40 alin. (1) lit. a) şi alin. (2) au dreptul la deducerea din venitul net lunar din salarii a unei sume sub formă de deducere personală, acordată pentru fiecare lună a perioadei impozabile numai pentru veniturile din salarii la locul unde se află funcţia de bază.
.....

Norme de aplicare a Codului Fiscal
88. Deducerea din venitul net lunar din salarii a unei sume sub formă de deducere personală se acordă pentru fiecare lună a perioadei impozabile numai pentru veniturile din salarii la locul unde se află funcţia de bază, în limita venitului realizat.
....
multumesc mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deducerea personalã atk5e atk5e Buna ziua, Am depus cerere tip la angajator pentru deducerea personala conform art.56 - 57 din codul fiscal. Am atasat copie certificat nastere, adeverinta ... (vezi toată discuția)
Salariat cu timp partial de munca puicuta puicuta Un salariat cu timp partial de munca (2 sau 3 ore), cu un salar de 300 lei, cu un copil in intretinere, beneficiaza de deduceri personale normale de 350 lei? (vezi toată discuția)
Calcul salariu si acordare deducere rak0770 rak0770 Un salariat are salariul de incadrare de 8000 lei. In luna Septembrie lucreaza doar cateva zile si are un brut de 1524 lei. I se acorda deducere? (vezi toată discuția)