avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1073 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Administrator si asociat la doua firme
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Administrator si asociat la doua firme

Daca momentan sunt administratorul si asociatul unui S.A., pot sa imi infiintez un S.R.L. in care sa fiu administrator si asociat?
Cel mai recent răspuns: Mircea SCALAT , Contabil 20:57, 27 Februarie 2013
Buna ziua,
La registrul Comertului se fac verificari cu privire la asociatii din firma in curs de infiintare, nu puteti avea calitatea de asociat unic in acelasi timp in doua societati.
Insa puteti fi administrator.
puteti deschide o societate in care sa fiti asociat unic si administrator.
Fiti atent la activitatea pe care vreti s-o desfasurati , sa nu fie aceeasi cu cea pe care o administrati la SA , pentru ca ati putea fi acuzat de catre asociatii de la SA de concurenta neloiala .
Puteti sa va infiintati o firma la care sa aveti si calitatea de administrator, in conditiile in care aveti autorizarea consiliului de administratie. A se lectura art. 153 indice 15 si art. 197 alin. 2 din Legea nr. 31/1990 privind societatile comerciale, republicata.
robertdrilea a scris:

Daca momentan sunt administratorul si asociatul unui S.A., pot sa imi infiintez un S.R.L. in care sa fiu administrator si asociat?

Unei persoane (Fizice ori Juridice) legal nu are dreptul si nici nu-i este permisa infiintarea decit a unui SRL-asociat unic.
O persoana fizica coactionar la o SA si administrator al acesteia are dreptul, cu acordul explicit al coactionarilor explimat prin H.AGA-SA sa infiinteze infiinteze o SRL ca asociat unic ori in asociere si de asemenea cu acordul explicit al coactionarilor explimat prin H.AGA-SA sa fie administrator al acestei SRL.
L.31/1990.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O persoana poate fi asociat si/sau administrator la mai multe societati? alina240 alina240 Buna ziua, Am o intrebare daca ma puteti ajuta si anume daca o persoana, cetatean strain, ar putea fi asociat unic si/sau administrator la mai multe ... (vezi toată discuția)
punctul de lucru intr un spatiu inchiriat andrreea01 andrreea01 ma confrunt cu urmatoarea pb...asociatul meu ( 50-50) , suntem doi in firma - srl, nu este de acord sa ne separam.eu vreau sa mi deschis o noua firma cu ... (vezi toată discuția)
Sanse castigare proces comercial mariamem mariamem Buna ziua. Am si eu o problema destul de grava. Administratorul societatii in care suntem actionari amandoi si-a deschis o firma cu acelasi obiect de ... (vezi toată discuția)