avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu prenatal/postnatal
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu prenatal/postnatal

Buna ziua. Sunt o viitoare mamica (data aproximativa nastere 2 iulie 2013). As dori sa stiu daca cele 126 de zile pre/post natal sunt calendaristice; daca calculul indemnizatiei se va face din venitul brut impozabil (pe fluturas am si comision); banii pentru CC ce pondere au din salarul de pe ultimele 12 luni?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:44, 22 Februarie 2013
1. - Indemnizatia pentru concediul de maternitate (126 de zile calendaristice) are ca baza de calcul veniturile brute pe cele 6 luni anterioare lunii in care ati intrat in concediu de maternitate.
- Veniturile sunt cele din statele de plata.
- Contabilul firmei va da toate lamuririle necesare.

2. - Indemnizatia pentru CCC se calculeaza 85% din media veniturilor nete din cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii).
- In aceste venituri intra veniturile din salarii, indemnizatiile pentru concedii medicale si indemnizatia pentru concediul de maternitate.
- Toate sporurile acordate sunt luate in calcul daca pentru ele s-a retinut impozit pe venit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu pre si post-natal alexa1305 alexa1305 Buna ziua.As vrea sa stiu cum se calculeaza indemnizatia pentru cele 126 de zile de concediu pre si post-natal, de asemenea si indemnizatia de maternitate de 2 ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal marusia80m marusia80m Buna ziua, as vrea sa stiu daca procentul de 85 % de la concediu prenatal si cel pentru cresterea copilului se calculeaza din venitul net sau 85 % din venitul ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie copil Ellamy Ellamy Buna ziua as dori sa stiu si eu cum se calculeaza indemnizatia ptr copil,tinand cont ca pana in octombrie 2014 am avut un salariu de 1379brut,din noiembrie s a ... (vezi toată discuția)