avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 988 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Intrare in Baroul Bucuresti a unui student strain
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Intrare in Baroul Bucuresti a unui student strain

Buna ziua.
Fratele meu a terminat facultatea in Italia si are si cei doi ani de practica facuti acolo.
Ce trebuie sa faca sa poata intra in Baroul Bucuresti?
Am inteles ca exista un examen grila, sau ceva de genul?
Mentionez ca are si cetatenie italiana

Va multumesc anticipat
Ultima modificare: Vineri, 22 Februarie 2013
iuliazamfir, utilizator
Cel mai recent răspuns: iuliazamfir , utilizator 11:14, 23 Februarie 2013
Acum depinde daca doreste sa se inscrie pe tabloul avocatilor definitivi (romani-aici e mai greu) sau pe tabloul avocatilor straini (si aici cu diferentierea intre cei ce pot pune concluzii si cei ce nu pot pune concluzii pe drept romanesc). Sau doreste doar sa activeze ca avocat italian, caz in care nu mai trebuie sa faca niciun demers dar tot asa, nu poate pune concluzii pe drept romanesc ci doar consultanta si drept international.

Recomand inscriere in tabloul avocatilor straini si sustinerea unei probe (relativ lejere) pentru posibilitatea de a pune concluzii pe drept romanesc. Pentru dansul nu ar trebui sa fie probleme deoarece este vorbitor nativ al limbii romane, daca se pregateste cateva saptamani ar trebui sa reuseasca fara emotii.

Succes si interesati-va totusi la Baroul Bucuresti de conditiile concrete!
Multumesc.
O sa merg si la barou sa ma interesez

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrare in baroul bucuresti a unui avocat abilitat in italia mihaigiu mihaigiu Un avocat italian abilitat la profesie de avocat in Italia ce trebuie sa faca sa poata intra in Baroul Bucuresti sau Timisoara (avocati straini)? Este ... (vezi toată discuția)
Avocatii romani apara in fata intantelor dun alte state ue dandanaua dandanaua Avocatii romani definitivi, cu vechime intre 5 si 10 ani in profesie (7-8 ani), pot apara cetatenii romani in fata instantelor altor state ale uniunii europene ... (vezi toată discuția)
Conditii profesare avocat din sua in romania Alessandratw Alessandratw Buna ziua! Nelamurirea mea este legata de legea sau statutul care guverneaza posibilitatea exercitarii profesiei de avocat in Romania de catre un avocat ... (vezi toată discuția)