avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1198 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general mecenat sau sponsorizare
Discuție deschisă în Contabilitate în general

mecenat sau sponsorizare

Buna ziua,un ong sportiv vrea sa ajute o persoana fizica cu handicap prin acordarea unui calculator.UNde se incadreaza la sponsorizare sau mecenat?
Cel mai recent răspuns: Mirela Durnea - Expert contabil , Contabil 16:06, 22 Februarie 2013
(3) Mecenatul este un act de liberalitate prin care o persoana fizica sau juridica, numita mecena, transfera, fara obligatie de contrapartida directa sau indirecta, dreptul sau de proprietate asupra unor bunuri materiale sau mijloace financiare catre o persoana fizica, ca activitate filantropica cu caracter umanitar.

Mecenat.

("(1) Poate fi beneficiar al sponsorizarii:
d) orice persoana fizica cu domiciliul in Romania a carei activitate in unul dintre domeniile prevazute la lit. a) este recunoscuta de catre o persoana juridica fara scop lucrativ sau de catre o institutie publica ce activeaza in domeniul pentru care se solicita sponsorizarea.")

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sponsorizare, mecenat kodrins kodrins Buna ziua O persoana fizica fara personalitate juridica, dar cu activitate publica recunoscuta de catre diverse asociatii, poate primi sponsorizare, sau nu? ... (vezi toată discuția)
Contract sponsorizare persoana fizica cosmin8917 cosmin8917 Buna dimineata! Pot incheia un contract de sponsorizare cu o persoana fizica? Sau este necesar sa primim o recomandare de la o fundatie / institutie? Va ... (vezi toată discuția)
Deductibilitate sponsorizare NIKOSBI NIKOSBI este o chelt. deductibila -si pana la ce limita- sponsorizarea facuta de o pers. juridica ptr. o pers. fizica? am inteles ca nu mai este deductibila de anul ... (vezi toată discuția)