avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 312 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... pot vinde garsoniera?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

pot vinde garsoniera?

sunt 4 frati [3 fete si 1 baiat] si au o garsoniera lasata de la tatal lor sa o imparta toti. au facut succesiunea, 2 din cele 3 surori vor sa ai cedeze partea ce li se cuvine fratelui lor mai mare . a 3 a fata nu vrea sa ai dea partea sa lui fratele ei daca nu ai da suma de 200 milioane. garsoniera valoreaza 800 milioane. ei vor sa faca un act de vanzare - cumparare iar cumparatorul sa fie fratele lor mai mare[baiatul]. daca fratele lor[baiatul] nu vrea sa ai dea 200 milioane la a 3 fata, celelalte 2 surori pot vinde garsoniera fratelui mai mare? adica sa o scoata pe sora mai mare din diviziune[ceva de genul] si ramanand celelate doua sa ai vanda garsonera fratelui mai mare ? va multumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 16:56, 23 Februarie 2013
Trebuie desfasurata procedura iesiri din indiviziune
Cele doua surori pot incheia cu fratele un act de partaj voluntar la notar , fratele ramanand apoi numai cu sora in indiviziune.
si daca fratele nu vrea sa ai dea 200 milioane ,poate sa vanda garsoniera fara acoedul celeilalte fete?

Surorile nu vand cota lor fratelui, cedeaza cota lor la partaj cu fratele, amiabil. In final, sora care vrea bani, ramane coproprietara cu fratele.
Fratele nu poate vinde garsoniera, ci numai cota parte ce o are in proprietate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire, datorie viosandu viosandu Buna ziua, Va rog daca se poate sa-mi dati mai multe detalii sau sfaturi cu privire la cazul ce pe scurt am sa vi-l prezint: Doi frati frate-sora (viitoarea ... (vezi toată discuția)
Vrem să ne reorganizăm loturile moștenite. ce să alegem, vânzare sau dezmembrare? vitalsmart vitalsmart Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea situatie. In trecut am dezmembrat un teren pe care erau si constructii. Dezmebrarea s-a facut in ... (vezi toată discuția)
Mostenire iuliana74 iuliana74 Buna ziua , am urmatoarea situatie , mama mea a decedat in 2010, in urma ei am dezbatut succesiunea pentru 10 ha de teren agricol, tata a renuntat la partea ... (vezi toată discuția)