avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 705 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general declaratia 392
Discuție deschisă în Contabilitate în general

declaratia 392

Buna seara.Va rog foarte mult sa ma ajutati si pe mine. Sunt asoaciatie de proprietari , azi am fost la Uniunea asociatiilor de proprietari din Constanta si contabila de acolo a spus ca trebuie sa depunem Declaratia 392. Eu nu cred ca trebuie sa depunem aceasta declaratie nici pe "0" asa cum mi s-a sugerat. Noi nu avem cifra de afaceri si nu prestam servicii. Administratorii incaseaza niste cheltuieli si sunt angajati ai asociatiei sa faca acest serviciu.Va rog mult sa-mi spuneti si mie cum este corect. Va multumesc ca existati.
Cel mai recent răspuns: david ionica , utilizator 10:47, 24 Februarie 2013
Buna ziua,
Incepand cu acest an este obligatoriu depunerea declaratiei 392 si pentru cei cu cifra de afaceri "0". Va recomand sa depuneti, eu am depus deja si societati si asociatii cu "0" fara probleme la ANAF.
@david ionica a scris:
Multumesc foarte mult pt raspuns.Totusi, asociatiile de proprietari nu fac afaceri si nu au deous niciodata decl.392
Si pt. anul 2010 in 2011 a fost obligatorie depunerea chiar daca cifra era "0", dar nu am depus.

:offtopic: Interventie moderator:
@david ionica am rugamintea sa continuati discutia aici, unde am mutat si raspunsul din cel de-al doilea topic deschis de Dvs. Este interzisa deschiderea in forum a mai multor topicuri cu acelasi subiect. Pentru continuitatea discutiei, intrebarile ulterioare se posteaza in topicul deschis initial.
Pentru aceasta va rog sa folositi butonul "Raspunde".
Va multumesc.

Moderator
Ec. Gabriela Ionescu
Pentru evitarea unor neclaritati cu privire la persoanele care au obligatia depunerii
formularului 392 B, intrucat in cifra de afaceri care se ia in considerare pentru depunerea
acestor declaratii, se face referire la operatiunile scutite fara drept de deducere care sunt prevazute la art. 141 alin. (2) lit. a), b), e) si f), daca acestea nu sunt accesorii activitatii principale, cu exceptia (...) facem precizarea ca nu au obligatia depunerii formularului 392 B persoanele impozabile care desfasoara numai operatiuni de natura celor care se incadreaza la art. 141 alin. (1) si la art. 141 alin. (2) lit. c), d) si g) din Codul fiscal.

[ link extern ] /

www.avocatnet.ro/content/art...
Buna ziua.Va multumesc si imi cer mii de scuze.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozitarea bonurilor de masa gyuszy gyuszy buna ziua.ma poate lamuri cineva in ce mod se impoziteaza bonurile de masa? (vezi toată discuția)
Agentie imobiliara auras2705 auras2705 Buna ziua.Va rog frumos sa ma ajutati cu urmatoarea problema. O agentie imobiliara deschisa in anul 2009 ,neplatitoare de TVA si cifra de afaceri zero mai ... (vezi toată discuția)
Intrebare declaratia 392 corny39 corny39 Daca o societate in cursul anului a fost : - neplatitoare de TVA (perioada 01.01.2009 - 31.10.2009) in care a obtinut venituri mai mici de 10.000 eur si - ... (vezi toată discuția)