salut.imi spuneti si mie daca am cumparat o masina pe banii mei si p numele fostei mele concubine.ma dat in judecata si nu m-am perezentat si a castigat procesul ce mai pot face.
Din cate descrieti, documentele masinii ( inscrisurile) sunt in favoarea ei, probabil de accee a si castigat ( nu doar ca nu v-ati prezentat ). Probabil ca nici factura si documentele de plata nu sunt pe numele dvs, macar.
Fiind concubini, nu functioneaza nici drepturile ce decurg din detinerea comuna a bunurilor (ca intre soti).
Va mai ramane deschisa posibilitatea unui acord amiabil cu ea.
Fie aveti capaciatatea sa o convingeti sa va cedeze masina , fie macar sa va ofere anumite compensatii.
Acordul amiabil il puteti face fie direct intre dvs, fara sa mai fie nevoie de altceva, sau il autentificati la notar ( daca vreti sa fiti asigurati pentru schimbari de opinie pe viitor ) , fie il obtineti prin mediere - o discutie deschisa intre dvs asistata de un mediator, care se poate finaliza cu un acord scris convenabil amandoura.
''partaj''
Ioanam2010
Buna seara,
va cer sfatul in ceea priveste o situatie personala: am avut timp de aproximativ 5 ani de zile o relatie de concubinaj cu o persoana; in tot acest ... (vezi toată discuția)