avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 965 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... VA ROG SA MA AJUTATI
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

VA ROG SA MA AJUTATI

MA NUMESC RAD IOANA, AM INTRAT INTR-UN SISTEM MLM SI ACUM IAU BONUS DE LA PERSOANELE INSCRISE DE MINE! ACEST BONUS IL PRIMESC PRIN MANDAT POSTAL! VREAU SA DECLAR ACEST VENIT, SA PLATESC IMPOZIT LA STAT!CE TREBUIE SA FAC? CUM E MAI BNE,SI DE CE, PFA? PFI? VA ROG SA MA AJUTATI
Cel mai recent răspuns: nbologa , utilizator 11:13, 12 Martie 2009
Va multumesc frumos penntru raspuns!Imi este de ajutor
Vreau sa va mai intreb:imi fac PFA sau PFI ptr codul caen 4619-Intermedieri in comertul cu diverse produse .E ok? Si imi trebuie o calificare neaparat pentru acest domeniu? O calificare in comert?
PFI nu exista.pfa cu codul 4619.Va inregistrati la administratie in 15 zile de la incheierea contractului sau de la obtinerea primului venit.
Multumesc pentru observatia privind necesitatea depunerii declaratiei 220 ! !

Colega mea are dreptate , in acest caz nu este necesara depunerea Declaratiei 220.

Deoarece:
________
asa cum prevede OMF 2371/2007, in INSTRUCTIUNILE de completare a formularului 220 "Declaratie privind venitul estimat", cod 14.13.01.13/3p
Declaratia se completeaza de catre contribuabilii care realizeaza venituri în bani si/sau în natura provenind din activitati independente - comerciale si profesii libere, desfasurate în mod individual si/sau în cadrui unei asocieri fara personalitate juridica, constituita între persoane fizice, inclusiv din activitati adiacente.

Declaratia se depune de catre:
_________________________
- contribuabilii care încep o activitate în cursul anului fiscal, în termen de 15 zile de la data producerii evenimentului;
- contribuabilii care în anul anterior au realizat pierderi si cei care au realizat venituri pe perioade mai mici decât anul fiscal, precum si cei care, din motive obiective, estimeaza ca vor realiza venituri care difera cu cel putin 20% fata de anul fiscal anterior, odata cu declaratia privind venitul realizat;
- contribuabilii care determina venitul net pe baza de norme de venit si care au optat pentru determinarea venitului net în sistem real, odata cu cererea de optiune, pâna la data de 31 ianuarie a anului fiscal.

SI RESPECTIV:

Declaratia NU se depune:
____________________
de catre contribuabilii care realizeaza venituri pentru care impozitul se percepe prin retinere la sursa de catre platitorii de venituri: cazul veniturilor comerciale realizate în baza contractelor de consignatie, de agent, de comision sau de mandat comercial; cazul veniturilor din activitati desfasurate în baza contractelor/conventiilor civile încheiate potrivit Codului civil; cazul veniturilor din profesii libere realizate din activitati de expertiza contabila si tehnica, judiciara si extrajudiciara; cazul veniturilor din drepturi de proprietate intelectuala; cazul veniturilor din activitati independente realizate de catre contribuabili în cadrul unei asocieri între persoane fizice si persoane juridice, care nu da nastere unei persoane juridice.
Persoanele fizice care obtin venituri din activitati independente din mai multe surse depun câte o declaratie estimativa pentru fiecare sursa de venit. Persoanele fizice care realizeaza venituri în cadrul unei asocieri fara personalitate juridica, constituita între persoane fizice, completeaza declaratia având în vedere venitul net estimat distribuit care le revine din .

buna ziua.
si eu ma aflu intr-o situatie asemanatoare.am incheiat un contract de intermediere produse bancare.am depus la AF declaratia de inregistrare 070 pt cod CAEN 6612 si am solicitat retinerea la sursa a 16 % impozit plus cei 5.5% sanatate.mai trebuie sa ma inregistrez si la registrul comertului?cand am incheiat contractul de intermediere erau trecute ca si forma juridica PFI,PFA si SRL,iar eu am optat pt PFI la recomandarea persoanei care m-a introdus in sistem.acum aflu ca PFI nu exista si sunt foarte derutata.este bine ce am facut pana acum?ce mai trebuie sa fac?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pfa contract de mandat la comision MISKA5 MISKA5 Buna seara.Sunt pfa cu contract de mandat la comision.Am certif.de inregistrare la ONRC prin care mi s-a atribuit CUI,caen 7487 /atestat /sunt inregistrata la ... (vezi toată discuția)
Pfa - impozit retinere la sursa Lori47 Lori47 Un SRL a incheiat un contract de mandat comercial cu o persoana fizica autorizata. Acest PFA desfasoara si alte tipuri activitati. Pentru acest serviciu la ... (vezi toată discuția)
Plata impozitului si a contributiei de sanatate retinute la sursa pentru pfa Mi-ha-il Mi-ha-il Buna ziua, O societate comerciala care nu are salariati (deci in vectorul fiscal nu are contributii sociale) dar are contract de prestari servicii cu un PFA ... (vezi toată discuția)