avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Eroare expertiza contabila
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Eroare expertiza contabila

Am un proces pe rol cu o asociatie de proprietari si am cerut in instanta un expert contabil pentru recalcularea listelor de intretinere pe ultimi 3 ani,un an nu este platita cota de contributie pana la recalcularea listelor.Instanta a desemnat un expert in iunie 2012 si i s-a dat termen pentru a depune expertiza in luna septembrie.Am sunat expertul in tot acest timp si mi s-a raspuns de catre secretara ca este plecata in luna de miere,in luna septembrie era in medical ,iar la termen a solicitat o amanare pe motiv ca nu a avut timp.La urmatorul termen a solicitat a doua amanare,iar la al treilea termen a depus la dosar o expertiza in care lipsea un an,calculul penalitatilor era total eronat,iar la verificarea modului in care s-au calculat listele de intretinere a copiat efectiv sumele afisate la avizier de catre asociatie.La obiectiunile mele scrise instanta a cerut o explicatie a modului cum s-a realizat expertiza si o intregire a expertizei pe perioada lipsa.Am ajuns in februarie 2013 iar la termen experta nu a depus nimic,instanta a amendat-o si a dispus alt termen in martie.
Si asa se face aproape un an si eu nu am rezultatul expertizei penalitatile curg pentru sumele restante si experta nu raspunde nici acum la telefon si nu este nici la birou.
Imi puteti spune ce sa fac impotriva aceste experte,pentru pagubele aduse si ce pot cere in instanta,eventual sa refuz aceasta experta?
Expertiza inainte de a fi depusa in instanta trebuie sa treaca pe la CECCAR pentru stampilele dansilor?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 15:48, 23 Februarie 2013
Daca a efectuat deja expertiza doar ea poate da lamuririle necesare.
Un alt expert nu poate da lamuriri daca nu el a facut expertiza.
Puteti cere inlocuirea expertei sau amendarea acesteia pana la indeplinirea obligatiei.
gerberga a scris:

Puteti cere inlocuirea expertei sau amendarea acesteia pana la indeplinirea obligatiei.


Parerea mea este ca in acest caz nu poate fi vorba de inlocuirea expertei intrucat expertiza este deja efectuata (incoecta, dar este efectuata). Singura solutie este amendarea expertei pana la rezolvarea obiectiunilor.
In cazul in care in raspunsurile la obiectiuni experta nu rezolva, total sau partial, problemele formulate in obiectiuni sau le rezolva incorect puteti cere efectuarea unei noi expertize, de catre un alt expert.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raspuns la obiectiuni expertiza judiciar contabila valentin6768 valentin6768 Expertul nu vrea sa depuna raspunsul la obiectiunile expertizei pana nu i se achita avansul achitat la cec si intreg onorariul ce se poate face? a fost termen ... (vezi toată discuția)
Termen depunere plangere la ceccar Krissia . Krissia . Care este termenul in care se poate depune plangere la CECAR impotriva unui expert contabil judiciar? Si baza legala va rog. Dar termenul pt plangere penala ? (vezi toată discuția)
Expertul silvic, nu depune la dosarul de la judecatorie, răspunsul ... NICULIN NICULIN Expertul silvic, nu depune la dosarul de la judecatorie, răspunsul la obiecțiunile încuviințate la raportul de expertiză. A fost numit un expert silvit ... (vezi toată discuția)