avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 783 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Scutire de la plata taxei judiciare de timbru
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Scutire de la plata taxei judiciare de timbru

Imi puteti spune , va rog , daca cererea in vederea scutirii de la plata taxei de judiciare de timbru trebuie depusa odata cu cererea de apel sau poate fi depusa si la primul termen?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Vlad Pana , Avocat 10:05, 23 Februarie 2013
O puteti depune si cu o zi mai inainte de termenul de judecata din apel.
Este riscand sa o depuneti la termen dar o puteti depune.
Ar fi indicat din perspectiva instantei sa o depuneti inainte cu 5 zile de termen pentru ca judecatorul sa ia cunostinta despre aceasta, insa nu e "interzis" sa o depuneti la termen.
Cererea de scutire, reducere sau esalonare a taxei de timbru se depune in termen de 5 zile de la momentul la care vi se invedereaza plata taxei de timbru, aratand care sunt motivele pe care aceasta se intemeieaza, respectand exigentele Legii 146/1997.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de timbru in apel inicole inicole intr-un proces de revendicare teren instanta de fond dispune ca reclamantii sa plateasca taxa de timbru de vreo 60 milioane lei vechi. Ei cer scutire de la ... (vezi toată discuția)
Nelamurire privind aplicarea legii 146/1997 Nina1 Nina1 Pentru indicarea valorii masei de impartit intr-un proces de partaj bunuri comune instanta a pus in vedere indicarea valorii pentru achitarea taxei de timbru ... (vezi toată discuția)
Cerere de ajutor public judiciar aloistiloi16 aloistiloi16 Am de platit o taxa de timbru pe valoare in reconventional . Am avut termen si am depasit , dupa care am depus cerere de scutire si mi-a respins-o . Acum la ... (vezi toată discuția)