avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... TICHETE CADOU -!!!!!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

TICHETE CADOU -!!!!!


VA ROG MULT MULT SA-MI DATI UN RASPUNS !!!!!!![ Buna ziua ! acum 4 ani am fost profesoara la o scoala ( abia terminasem facultatea ) : in anul 2009 am primit tichete cadou in valoare de 350 lei . Dupa obtinerea definitivatului am plecat din invatamant. Ieri ( dupa 4 ani ) am primit de la scoala o notificare prin care mi se cere sa returnez contravaloarea tichetelor cadou !!!!! ( se pare ca in urma unui control al Curtii de Conturi s-a stabilit ca scoala a acordat necuvenit tichete cadou ( nu intru in detalii juridice - nu ma pricep )....este legal sa mi se ceara banii ???!!! daca nu , ce trebuie sa fac ???? sau ce cai de atac are scoala la care eu nu mai lucrez din 2009 ??? multumesc !!!

Va rog sa=mi cereti alte amanunte daca intrebarea nu este completa pentru a permite un raspuns !!!!!! multumesc !!!!!!!!!!!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:44, 27 Februarie 2013
Cand s-a constat de Curtea de Conturi ca acordarea este nelegala?
curtea de conturi a constatat acordarea incorecta in dec 2011..dar au fost recursuri si decizia finala este din dec 2012.... multumesc ca ati citit mesajul meu ! astept sa-mi spuneti ce sa fac !
Legea nr. 84/2012 privind unele masuri referitoare la veniturile de natura salariala ale personalului platit din fonduri publice a fost publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 401, din 15 iunie 2012.

Art. 1. - Prezenta lege se aplica personalului din sectorul bugetar platit din bugetul general consolidat al statului ale carui venituri de natura salariala au fost stabilite pana la intrarea in vigoare a Legii-cadru nr. 284/2010 privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice, cu modificarile ulterioare, in baza:
a) contractelor sau acordurilor colective de munca incheiate, inregistrate la Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale sau, dupa caz, la inspectoratele teritoriale de munca si necontestate la instantele judecatoresti competente;
b) hotararilor consiliilor locale si judetene;
c) contractelor de munca/conventiilor civile incheiate in cadrul proiectelor finantate din fonduri europene, conform Ghidului de finantare, in care Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului sau unitatile si institutiile aflate in subordine/coordonare au calitatea de beneficiar/partener.

Art. 2. -
(1) Se aproba exonerarea de la plata pentru sumele reprezentand venituri de natura salariala stabilite in conditiile art. 1 pe care personalul din sectorul bugetar trebuie sa le restituie ca urmare a deciziilor de impunere emise de angajatori drept consecinta a constatarii de catre Curtea de Conturi a unor prejudicii
.......
multumesc mult ! deci nu trebuie sa platesc ? eu am avut contract 2008-2009
Legea vizează întreg personalul bugetar (atât funcţionarii publici cât si personal contractual) care a
beneficiat de drepturi suplimentare stabilite prin contracte şi acorduri colective de muncă ori hotărâri ale consiliului local sau judeţean până la 1ianuarie 2011, şi dispune exonerarea de la plată pentru sumele imputate ca urmare a controalelor Curţii de Conturi.

Trimiteti o adresa fostului angajator si invocati prevederile acestei legii ...
Ultima modificare: Miercuri, 27 Februarie 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sume necuvenite sami482001 sami482001 Buna ziua In anul 2009 angajatii institutiei in care lucrez au primit sporuri conform contractului colectiv de munca. Curtea de conturi la verificari, a ... (vezi toată discuția)
Returnare bani primiti ca sporuri in 2009 1019 1019 In anul 2009, ca angajat la primarie, muncitor calificat, am primit anumite sporuri pe care, actualul primar imi cere sa le returnez deoarece Curtea de Conturi ... (vezi toată discuția)
Spor de dispozitiv LIA VRANCEANU LIA VRANCEANU Buna ziua . Am mare nevoie de ajutorul dumneavoastra in urmatoarea speta : in anul 2009 am castigat , in instanta , acordarea sporului de dispozitiv in ... (vezi toată discuția)