In anul 2009 angajatii institutiei in care lucrez au primit sporuri conform contractului colectiv de munca.
Curtea de conturi la verificari, a considerat ca sunt ilegale si trebuie returnati banii.
Institutia, a mers in instanta si acolo castig de cauza a avut curtea de conturi.
Ca urmare, institutia ne a remis instiintari ca avem de platit sumele respective.
Ce sansa am, daca merg in instanta, sa nu platesc suma respectiva avand in vedere ca mi a fost acordata legal la momentul respectiv.
Legea 84/2012 privind unele masuri referitoare la veniturile de natura salariala ale personalului platit din fonduri publice
Art. 1
Prezenta lege se aplica personalului din sectorul bugetar platit din bugetul general consolidat al statului ale carui venituri de natura salariala au fost stabilite pana la intrarea in vigoare a Legii-cadru nr. 284/2010 privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice, cu modificarile ulterioare, in baza:
a) contractelor sau acordurilor colective de munca incheiate, inregistrate la Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale sau, dupa caz, la inspectoratele teritoriale de munca si necontestate la instantele judecatoresti competente;
b) hotararilor consiliilor locale si judetene;
c) contractelor de munca/conventiilor civile incheiate in cadrul proiectelor finantate din fonduri europene, conform Ghidului de finantare, in care Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului sau unitatile si institutiile aflate in subordine/coordonare au calitatea de beneficiar/partener.
Art. 2
(1) Se aproba exonerarea de plata pentru sumele reprezentand venituri de natura salariala stabilite in conditiile art. 1 pe care personalul din sectorul bugetar trebuie sa le restituie ca urmare a deciziilor de impunere emise de angajatori drept consecinta a constatarii de catre Curtea de Conturi a unor prejudicii.
(2) Sumele recuperate pana la data intrarii in vigoare a prezentei legi, ca urmare a deciziilor prevazute la alin. (1),s nu se restituie.
...
In speta, bugetarii nu mai trebuie sa returneze sporurile incasate in perioada 2008 - 2010 considerate ilegale de catre Curtea de Conturi.
Returnari de bani
cosmin910
buna ziua
am pe cineva care lucreaza la o firma cu capital mixt, privat-buget de stat. se autofinanteaza in mare parte.
au un contract colectiv de munca care ... (vezi toată discuția)