Buna ziua. As dori sa expun urmatoarea situatie cu care ma confrunt si pentru care as dori sa primesc un sfat. Sotul meu a fost condamnat la 9 luni de inchisoare cu executare in urma unui accident auto, fiind acuzat de vatamare corporala din culpa. El a mai avut un dosar tot pt un accident auto, produs in 2006, fara victime dar cu alcolemie, pentru care a primit 10 luni cu suspendare si 2 ani termen de incercare, in total 2 ani si 10 luni. Acest al doilea accident s-a produs in timpul perioadei de incercare (de fapt mai era 1 luna pana la terminarea perioadei). In acest al doilea accident nu a fost alcolemie, expertiza a indicat ca sotul meu circula cu 70 km/ora pe un tronson in lucru unde indica 60 km/ora, timp ploios. Au fost 2 victime care au suferit diverse interventii chirurgicale. Timp de 1,5 ani, cat a durat procesul sotul meu si-a sustinut nevinovatia, expertiza criminalistica a fost singura proba care l-a scos pe el vinovat, nu au fost martori, in fine, el a fost cel acuzat de producerea accidentului. La prima instanta a primit 1 an si 4 luni cu executare deoarece a fost acuzat de aroganta si vendeta pe timpul procesului, desi el s-a prezentat oriunde a fost chemat, la timp, si nu s-a opus la nimic. In tot acest timp starea lui de sanatate s-a erodat, a trebuit sa mergem la psiholog si apoi la psihiatru unde este si acum sub tratament si supraveghere. La recurs s-au depus la dosar scrisori medicare care indica acest lucru, am ajuns la recunoasterea vinei ( asa ne-a recomandat avocatul angajat nou, pe celalalt nu am mai vrut sa ne baza din motive personale). Cu toate acestea, la recurs a primit 9 luni cu executare. Vrem sa stim daca putem face ceva din moment ce nu s-a luat in considerare starea lui medicala. Este totusi o infractiune produsa din culpa (de care nu a fost vinovat insa fapta pe care am ajuns sa o recunoastem la disperare, doar ca sa ii mai scada din pedeapsa). Avocatul ne-a spus ca fiind o pedeapsa sub un an, va fi incadrat la regim deschis si probabil va fi eliberat conditionat dupa jumatate din pedeapsa. Totusi, daca starea lui se agraveaza acolo? O supraveghere sub control judiciar nu ar fi fost oare suficienta in acest caz?
Va multumesc anticipat