avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... neglijarea scrisorilor medicale in pronuntarea ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

neglijarea scrisorilor medicale in pronuntarea sentineti la curtea de apel

Buna ziua. As dori sa expun urmatoarea situatie cu care ma confrunt si pentru care as dori sa primesc un sfat. Sotul meu a fost condamnat la 9 luni de inchisoare cu executare in urma unui accident auto, fiind acuzat de vatamare corporala din culpa. El a mai avut un dosar tot pt un accident auto, produs in 2006, fara victime dar cu alcolemie, pentru care a primit 10 luni cu suspendare si 2 ani termen de incercare, in total 2 ani si 10 luni. Acest al doilea accident s-a produs in timpul perioadei de incercare (de fapt mai era 1 luna pana la terminarea perioadei). In acest al doilea accident nu a fost alcolemie, expertiza a indicat ca sotul meu circula cu 70 km/ora pe un tronson in lucru unde indica 60 km/ora, timp ploios. Au fost 2 victime care au suferit diverse interventii chirurgicale. Timp de 1,5 ani, cat a durat procesul sotul meu si-a sustinut nevinovatia, expertiza criminalistica a fost singura proba care l-a scos pe el vinovat, nu au fost martori, in fine, el a fost cel acuzat de producerea accidentului. La prima instanta a primit 1 an si 4 luni cu executare deoarece a fost acuzat de aroganta si vendeta pe timpul procesului, desi el s-a prezentat oriunde a fost chemat, la timp, si nu s-a opus la nimic. In tot acest timp starea lui de sanatate s-a erodat, a trebuit sa mergem la psiholog si apoi la psihiatru unde este si acum sub tratament si supraveghere. La recurs s-au depus la dosar scrisori medicare care indica acest lucru, am ajuns la recunoasterea vinei ( asa ne-a recomandat avocatul angajat nou, pe celalalt nu am mai vrut sa ne baza din motive personale). Cu toate acestea, la recurs a primit 9 luni cu executare. Vrem sa stim daca putem face ceva din moment ce nu s-a luat in considerare starea lui medicala. Este totusi o infractiune produsa din culpa (de care nu a fost vinovat insa fapta pe care am ajuns sa o recunoastem la disperare, doar ca sa ii mai scada din pedeapsa). Avocatul ne-a spus ca fiind o pedeapsa sub un an, va fi incadrat la regim deschis si probabil va fi eliberat conditionat dupa jumatate din pedeapsa. Totusi, daca starea lui se agraveaza acolo? O supraveghere sub control judiciar nu ar fi fost oare suficienta in acest caz?

Va multumesc anticipat

Alte discuții în legătură

Accident auto ZachIonut ZachIonut Buna ziua, in urma cu o luna am avut un accident auto,mergeam pe un drum judetean si intr-o intersectie din dreapta un autoturism cu doua persoane mi-a iesit ... (vezi toată discuția)
Expertiza accident auto Bisca Bisca Buna. In conditiile unui accident auto consumat pe un drum public dintre un autoturism si un pieton la raspunsul expertului reiese faptul ca soferul conducea ... (vezi toată discuția)
Accident auto cu vatamare corporala grava traiah traiah in decembrie 2009 am avut un accident in urma careia a rezultat accidentarea unei persoane. persoana a tranversat prin fata unui autoturism stationat pe care ... (vezi toată discuția)