avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Dreptul de a semna bilantul
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Dreptul de a semna bilantul

Sunt administrator la o firma care are ca obiect de activitate comertul cu amanuntul, cifra de afaceri in 2012 este <de 35000 de euro.
As vrea sa stiu, daca am studii economice superioare pot semna bilantul? Daca l-as semna ar aparea acelasi nume si la administrator si la intocmit, nu stiu daca este bine.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: maria6009 , utilizator 15:47, 27 Februarie 2013
Legea nr. 82/1991 R la art. 28, prevede urmatoarele:

"(10) Situatiile financiare anuale si raportarile contabile se semneaza de catre directorul economic, contabilul-sef sau alta persoana imputernicita sa indeplineasca aceasta functie.
11) Situatiile financiare anuale si raportarile contabile pot fi intocmite si semnate de persoane fizice sau juridice, autorizate potrivit legii, membre ale Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania.
(12) Situatiile financiare anuale si raportarile contabile ale persoanelor prevazute la art. 5 alin. (1^1) se intocmesc si se semneaza de catre persoanele care organizeaza si conduc contabilitatea acestora.
(13) Situatiile financiare anuale si raportarile contabile se semneaza si de catre administratorul sau persoana care are obligatia gestionarii entitatii."

In aceste conditii administratorul poate sa se declare persoana imputernicita confrom alin 10 ?
Administratorul, daca nu este angajat, si nu are alti angajati se poate considera ca este responsabil de organizarea si conducerea contabilitatii conf alin 12?
In conditiile in care cifra de afaceri este mai > 35000 de euro si administratorul are studii economice superioare, se poate angaja pe post de contabil ca sa poata semna bilantul?
S-au poate poate ma ajuta cineva cu o solutie, cum sa procedez?
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bilant Ipra Ipra Economist angajat cu carte de munca ,.membru ceccar ca contabil autorizat, poate semna bilantul unei societati care are cifra de afaceri mai mare de 35000 ... (vezi toată discuția)
Semnaturi bilant cristina29 cristina29 Buna ziua! Mai e un pic si se apropie termenul de depunere al bilantului, si nu sunt lamurita intr-o privinta... Dat fiind faptul ca firma nu depaseste CA de ... (vezi toată discuția)
Semnare bilant bastti bastti buna ziua Sunt angajat pe o firma contabil sef , dar am liceul economic nu studii superioare. Eu intocmesc bilantul , ce se intampla dac il si semnez eu ... (vezi toată discuția)