avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... lovire sau alte violenta
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

lovire sau alte violenta

in urma cu 3 luni am fost bautut de 3 agenti de paza, abia in urma cu o sapt le-a luat declaratii si nu a recunoscut nici unul...o sa urmeze partea in care ne cheama la politie sa ne impacam.
Am 2 martori si pe certificatul medico-legal 15 zile.
As vrea sa stiu cat pot sa le cer pentru impacare la politie, si dak nu ce pedeapsa ar primii dupa proces?
daca nu va retrageri plangerea ( retragere survenita in urma impacarii partilor) si vor fi considerati vinovati de savarsirea infractinii de lovire si alte violente vor putea fi condamnati la o pedeapsa de la 1 - 3 luni de inchisoare sau amenda.
Cel mai indicat pentru dvs. ar fi sa apelati la procedura medierii. Partile asistate de mediator pot negocia despagubirile cat si conditiile in care acestea se acorda, astfel ca toate partile implicate in mediere ca fie multumite. In cazul in care preferati sa discutati impacarea in fata organului de cercetare si nu se ajunge la solutia pe care o doriti, dosarul va ajunge in instanta. Chiar si in acest moment se poate cere instantei suspendarea judecarii dosarului (maxim 3 luni) pentru deschiderea procedurii de mediere. Mai mult ca sigur, in acel moment si interesul faptuitorului de a solutiona conflictul pe cale amiabila va fi determinat de faptul ca va percepe mai pregnant, riscul pedeapsei inchisorii de la 6 luni la un an sau cu amenda.

Art. 180 -Lovirea sau alte violenţe
Lovirea sau orice acte de violenţă cauzatoare de suferinţe fizice se pedepsesc cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă.
Faptele prevăzute la alin. 1 săvârşite asupra membrilor familiei se pedepsesc cu închisoare de la 6 luni la un an sau cu amendă.
Lovirea sau actele de violenţă care au pricinuit o vătămare ce necesită pentru vindecare îngrijiri medicale de cel mult 20 de zile se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
Faptele prevăzute la alin. 2 săvârşite asupra membrilor familiei se pedepsesc cu închisoare de la unu la 2 ani sau cu amendă.
Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate. În cazul faptelor prevăzute la alin. 11 şi 21 acţiunea penală se pune în mişcare şi din oficiu.
Împăcarea părţilor înlătură răspunderea penală, producându-şi efectele şi în cazul în care acţiunea penală a fost pusă în mişcare din oficiu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penal nucusor nucusor care este pedeapsa pentru lovire daca se argumenteaza doar cu o adeverinta medicala.eliberata de la urgenta ? (vezi toată discuția)
Ce pedeapsa ar fi? zizourapid zizourapid am avut un conflict cu o persoana care a luat 16 zile de ingrijiri,ce pedeapsa penala as putea primii? multumesc anticipat de raspuns (vezi toată discuția)
Care este pedeapsa si cuantumul despagubirilor care se acorda aiai aiai unui inculpat trimis in judecata pt. infractiunile de loviri si alte violente prev. de art.180 alin.2 indice1 CP (3 fapte) cu aplicarea art.33 lit.a CP ... (vezi toată discuția)