avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... AMENDA
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

AMENDA

Salut , am si eu o problema in legatura cu un P.V. Pe data de 20-02-2013 in timp ce ma indreptam spre Deva la cativa km de Sibiu am fost oprit de un agent de politie , cand am intrebat motivul pentru care am fost oprit agentul mi-a zis ca am depasit viteza legala adevarat in acel loc unde era amplasat aparatul radar era o limitare de viza de 40 de km pe ora desi eu circulam cu o viteza de 35 km pe ora. am intrebat agentul daca in acel loc am depasit viteza si acesta mi-a explicat ca nu in acel loc am depasit viteza ci un urma cu 7-8 KM in ultima localitate am fost luat de aparatul radar cu viteza de 82 KM pe ora . Mi-a explicat ca amenda este 640 ron si ca i-mi va lua si permisul de conducere deoarece in preajma aparatului radar de care am fost depistat cu aceasta viteza era si o trecere de pietoni si trebuia sa merg cu viteza de 30 KM pe ora . Eu auzind cele spuse m-am speriat si l-am implorat sa ma amendeze dar sa i-mi lase permisul deoarece painea mea de zi cu ai depinde de el .Acesta mi-a zis sa ma duc la masina si sa astept , cand sa intors acesta a venit cu procesul verbal in care la rubrica "alte mentiuni " era deja scris de dansul ca "nu sunt "iar procesul verbal din 640 ron era de 300 ron adica 150 ron in 48 de ore , iar in procesul verbal era trecuta o viteza 79 km la ora . Acum nedumerirea mea care este ,viteza cu care dansul a zis ca am fost surprins nu mi-a fost comunicato prin statie ,nu mi-a fost aratata nimic ,pur si simplu acesta mi-a zis ca eu circulam cu aceasta viteza . Si ce ma mai nedumereste este faptul de unde atita generozitate ,una la mina nici cu permisul luat ,si a doua la mina de la 6mil amenda la 3 mil amenda. acum nu ca nu as fi recunoscator dar totusi ceva nu este in regula , este ca si cum acesta a vrut sa scape cat mai repede de mine . In plus de asta treaba cu luatul permisul la pt ca era o trecere de pietoni acolo nu avea nici o treaba deoarece din ce m-am documentat si eu trebuie redusa viteza la 30 KM pe ora doar atunci cand se afla pietoni in preajma acesteia care intentioneaza sa treaca . alta treaba ar mai fi ca P.V. nu este cel mentionat de anexa 1D ,ci cel de anexa 1A . In plus agentul care a constatat asa zisa fapta pt ca nici nu stiu daca in acel loc a fost amplasat vreun aparat radar ,nu a fost acelas care completat P.V.-ul .Rugamintea mea care este , daca ma poate ajuta si pe mine cineva sa fac o contestatie ce articole sa folosesc in aceasta contestatie si daca am vreo sansa sa castig . Eu am platit deja amenda asa ca nu am nimic de pierdut. MULTUMESC ANTICIPAT .
Cel mai recent răspuns: laur20005 , utilizator 18:24, 23 Februarie 2013
Cea ce am vrut sa. zic in ultimile ranuri este ca eu contestatii am mai depus si daca ma poate ajuta cineva cu o idee noua de a contesta acest P.V . in afara de cele enumerate de mine. O zi buna !!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radar, suspendare permis, contestatie pv ionutz05cti ionutz05cti Stimati Domni/ Doamne , ma confrunt cu urmatoarea situatie: in 15.03.2008, am fost oprit de un echipaj de politie care se deplasa din sensul opus , mi s-a ... (vezi toată discuția)
Amenda radar laur2005 laur2005 Sal.. Ma numesc Laurentiu si in data de 26-07-12 am fost surprins de aparatul radar cu viteza de 82 km/h in localitatea Movilita in timp ce ma deplasam pe ... (vezi toată discuția)
Radar nou mariuss_05 mariuss_05 poate fi facuta contestatie pe motiv de nulitate a unui pv radar pentru faptul ca in pv nu sa specificat seria si nr aparatului radar ? ci doar nr auto si ... (vezi toată discuția)