buna ziua. am avut o masina cumparata din italia . dupa expirarea numerrelor rosi de romania nu am circulat cu masina o perioada lunga de timp. ulterior un prieten mi-a recomandat sa cumpar acele numere provizori de ungaria (P-uri). am cumparat numerele am circulat fara probleme , ma oprit si politia am luat si amenda pe numere tot era perfect. acuma de cateva luni am vandut masina unu necunoscut cu tot cu numerele provizori.am facut act de vanzare cumparare! la oprit politia ia facut dosar penal pentru ca numerele erau false . eu nu stiam ca numerele sunt false ,dar totus am fost chemat la declarati. am fost, am declarat tot ce am stiut, de unde am numerele , tot ce aveam sa stiu.
Acum vreau sa va intreb daca eu am vreo vina ca el a umblat cu numerele sau daca pot fi invinuit de ceva , sau daca exista vre un risc pentru mine, daca pot fi acuzat de ceva din moment ce eu nu stiam ca numerele sunt false . Multumesc anticipat !
Aa si mentionez ca nu mi sa adus la cunostinta ce a declarat cel caruia i-am vandut masina.
Exista riscul sa fiti cercetat pentru clarificarea circumstantelor in care ati achizitionat numerele provizorii care nu sunt acceptate de autoritatile nationale
Acele numere sunt valabile doar pe teritoriul ungariei. Pana acum ceva timp nici Politia nu stia lucrul asta de asta ati scapat in prima faza;
nu cred ca puteti fi acuzat de nimic. Ca fapt divers, v-a fost comunicat exact ca numerele sunt FALSE? Este o mare diferenta intre a nu fi recunoscute de Politie ca valide si a fi FALSE.
Daca numerele sunt intr-adevar false atunci problema e mai complicata. Dar sunt aproape sigur ca ele nu sunt false ci doar ca nu sunt valabile pe teritoriul tarii.
asa mi-a zis cel caruia i-am vandut masinaa , ca politia la instiintat ca numerel's false. adica nu erau valabile nici in ungaria nici aici actele pe numere erau fictive . dar repet ! eu nu stiam lucru asta , eu umbland cu numerele aproape 6 luni de zile. am fost oprit de politie si nu am avut nici o problema . nu intleg ce vina as avea eu daca am si facut in contract de vanzare cumparare si daca masina nu imi mai apartinea.
intrebarea este de unde ati cumparat numerele? de la supermarket? din piata? de la o autoritate a statului ungar? in ultima varianta cred ca nu trebuie sa va faceti griji, in primele variante este posibil sa aveti ceva probleme.
pai l-eam cumparat de la un ''domn'' de pe internet. nul cunosc. atunci l-am vaz prima si ultima data. am si scris in declaratie de unde am luat numerele si ca nu am avut nici o secunda intentia de a vinde masina cu acele numere. daar ce sanctiune risc sa primesc dupa toata nebnia asta cu numerele?