avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 883 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Agresat de catre un politist de la circulatia rutiera !
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Agresat de catre un politist de la circulatia rutiera !

Buna ziua,
in urma cu cateva luni bune circulam regulamentar fara nici un indicator rutier pe un drum prioritar si am fost oprit de catre politia rutiera care dupa identificare mi-au adus la cunostinta ca imi retin permisul de conducere motiv ca tara nu recunoaste numerele provizorii unguresti cu semnul P, dupa care politistul mi-a cerut sa dau jos acele numere de inmatriculare de pe masina.
Eu l-am intrebat ca ce motiv sa le dau jos si el simtindu-se jignit de intrebarea mea a devenit f agresiv si mi-a sucit mainile la spate punandu-ma pe capota masini mele si amenintandu-ma ca ma incatuseaza daca nu dau jos rapid numerele.
Mentionez ca politia a depus verificare la tara emitenta a numerelor adica in Ungaria, si raspunsul venit in 2 saptamani a dovedit ca acele numere sunt perfect valabile cu drept de circulatie in tarile Uniunii Europene.
As dori sa stiu unde as putea reclama pe acel politist pentru fapta facuta de catre el si sa fiu fara permis pana in momentul de fata, timp de 7 luni si inca nici nu stiu ce am gresit :(
Multumesc !
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 19:57, 11 Aprilie 2014
Puteti depune reclamatie la Parchetul din municipiul resedinta de judet.
Multumesc pt raspuns,
Ar putea aceasta cerere avea vreo consecinta sau influenta asupra deciziei procurorului in ceea ce priveste dosarul meu ?
Cand ar fi mai bine sa depun aceasta cerere acum cand inca sunt cercetat sau ar fi mai bn sa astept decizia procurorului ? politistii m-au incadrat la articolul 85 01 4 din OUG 95_2002 sustinand ca numerele cu care circulam sunt false, fara un motiv temeinic.

Ultima modificare: Vineri, 11 Aprilie 2014
attilah, utilizator
O puteti depune oricand insa trebuie sa o motivati prezentand documente cu privire la acceptarea numerelor cu P pe teritoriul Romaniei.
Nu exista nici un articol de lege in care sa fie mentionata neacceptarea numerelor cu semnul P pe teritoriul Romaniei, iar in registrul numerelor este clar specificat ca se poate circula cu ele pe teritoriul Uniunii Europene plus ca sunt si cetatean maghiar avand domiciliul si pe teritoriul ungariei.
Exista vreo cale prin care as putea grabi analizarea dosarului de catre procuror intrucat am depus deja trei cereri de urgentare dar fara folos.
Nu cunosc ce este acest "registru al numerelor", daca are aplicabilitate in UE atunci indicati acest registru in apararea dvs..
Daca ati depus 3 cereri de urgentare care nu a miscat nimic nu aveti altceva de facut decat sa depuneti in continuare alte cereri pana se vor satura.
Se pare ca numerele cu P nu sunt valabile in Romania ci doar in Ungaria deoarece sunt numere provizorii.
[ link extern ]
Angajati-va un avocat daca nu aveti iar daca aveti puneti-l sa se ocupe de urgentarea dosarului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autoturism inmatriculat germania/neinmatriculat in romania georgecostea69@gmail.com georgecostea69@gmail.com Dragii mei, problema mea este un semnal de alarma si avertizare in acelasi timp pentru toti cetatenii care intentioneaza sa achizitioneze o masina din ... (vezi toată discuția)
Permis unguresc bulvaif bulvaif Buna Ziua. Acum 2 zile am primit Permisul de Conducere Auto din Ungaria unde am obtinut categoriile B si C+E. Problema este ca si in Romania am un Permis ... (vezi toată discuția)
Dosar penal pentru numere de circulatie (p-uri) ungaria attilah attilah Buna ziua! Am si eu o nelamurire cu privire la dosar penal fiindca in urma cu 2 luni am fost oprit in circulatie de catre politistii din Romania motiv ca am ... (vezi toată discuția)