Am un credit la Banca la care am facut o reesalonare, la primul contract nu am avut nici o IPOTECA MOBILIARA iar la noul contract de reesalonare mi sa atasat o ipoteca mobiliara la care nam depus nici un act doveditor ca as i fi proprietar pe vre un imobil sa u pe teren dar dansi la facut,terenul pe care il am este dat de primarie pe legea 15 din 2003 pentru tineri casatoriti pe numele meu dar mi sa spus ca nul pot vinde sau instraina in niciun fel banca poate pune sechestru pe acest teren spre executare silita ? Va Multumesc cu stima Costy
Conform Art. 5. din Legea 15/2003
(1) Beneficiarul terenului pentru construirea unei locuinte proprietate personala este obligat sa inceapa constructia locuintei in termen de un an de la data atribuirii terenului si sa o realizeze cu respectarea prevederilor Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executarii lucrarilor de constructii, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.
(2) In cazul nerespectarii conditiilor prevazute la alin. (1), prin hotarare a consiliului local i se retrage beneficiarului dreptul de folosinta asupra terenului atribuit.
In concluzie daca dvs. nu aveti macar o groapa sapata pentru fundatie si o sapa de beton, intermenul prevazut de lege, oricand consiliul local va poate retrage dreptul de folosinta asupra terenului atribuit.
Terenul nu este in proprietatea dvs. intrucat exista un contract de concesiune, dar aveti posibilitatea de a solicita cumpararea terenului dupa ce finalizati constructia. Consiliul local poate aproba sau nu cumpararea terenului.
Ipoteca se poate pune pe un teren concesionat, daca perioada de concesionare acopera durata de acordare a creditului.
Cum adica vi s-a "atasat" un contract de garantie imobiliara fara sa prezentati actele imobilului? Aveti dvs un astfel de contract facut de notar?
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Legea15/2003
dociuana
buna ziua,
am primit un teren in urma legii 15/2003 tot ce am facut pe el a fost un sant sapat pentru temelie si gardul si vreau sa stiu daca statul are voie ... (vezi toată discuția)
Legea15
roxi17
Buna ziua...am si eu o nelamurire...am primit o suprafata de teren in folosinta gratuita in baza legii 15 din 2003...din cate am inteles terenul nu se poate ... (vezi toată discuția)