avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Declaratia 392 B
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Declaratia 392 B

Am un II cu sediul in locuinta particulara si am incheiat un contract decomodat (nu am punct de lucru).
Va rog sa-mi spuneti in ce procent se deduc cheltuielile pentru utilitati.
Cel mai recent răspuns: Marian Trutan , Contabil 10:01, 25 Februarie 2013
In contractul de comodat trebuia sa treceti suprafata utilizata pentru activitatea I.I.Depinde si de felul activitatii desfasurate cat % din suprafata imobilului este utilizata de I I.Daca nu ati trecut in contractul de comodat suprafata utilizata de I.I.,puteti sa o faceti acum. In functie de activitate puteti trece pana la 50%,procent cu care deduceti cheltuielile pentru utilitati.
veti deduce cheluielile in raport cu numarul de camere folosite de pfa fata de numarul total de camere al imobilului; acest lucru trebuie specificat in contract pentru a nu fi probleme la un eventual control

lunar intocmiti o nota de calcul pentru cheltuielile deductibile limitat
[ link extern ]
Multumesc mult pentru ajutor.
Dar doresc sa va intreb daca am trecut in contract o suprafata care reprezinta 36.65% din suprafata utila a apartamentului, atunci la fiecare utilitate trec la deducere 36.65 % din suma platita?
In nota prezentata de georgeenciu procentele erau diferite.Cum trebuie sa operez?

da, treceti acel procent
Trebuie sa operez fiecare factura cu procentul stabilit sau se poate inregistra total nota de calcul? trebuie sa tinem cont de firmele care platec TVA? Asociatia nu este platitoare de TVA dar celelalte firme sunt.

Alte discuții în legătură

Decontare cheltuieli amenajare sediu este legal fara ca sediul sa fie al firmei floriral floriral cheltuielile cu amenajarea unui sediu fara ca acesta sa fie al firmei, de fapt exista doar contractul de comodat , se pot deconta (vezi toată discuția)
Cheltuieli deductibile prin pfa tra65 tra65 Buna ziua, Sunt un incepator in business. Recent (o saptamana) am infiintat un PFA si inca nu-mi este clar ce cheltuieli se pot deduce, pe o astfel de ... (vezi toată discuția)