avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... modificare salariu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

modificare salariu

Buna ziua!
Va rog sa-mi spuneti daca este legala micsorarea salariului intr-o institutie de invatamant de stat in anul 2013, avand in vedere faptul ca Ordonanţă de urgenţă privind stabilirea salariilor personalului din sectorul bugetar în anul 2013 precizeaza:
“Art.1 În anul 2013 se menţin în plată la nivelul acordat pentru luna decembrie 2012 drepturile prevăzute la art. 1 şi art. 3-5 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 19.2012 privind aprobarea unor măsuri pentru recuperarea reducerilor salariale, aprobată cu modificări prin Legea nr. 182/2012”
Motivul invocat este lipsa de fonduri.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Dawio , utilizator 16:14, 14 Martie 2013
Nu este legala reducerea salariului , in cazul mentionat de dvs ...
Multumesc!
Se pare ca trebuie sa ne organizam pentru actiunea in judecata, deoarece am fost instiintati doar verbal despre aceasta (salariul efectiv se va lua in martie pentru luna februarie). Eu nu cred ca se poate modifica CIM fara acordul partilor, mai mult, sa scada salariul pe februarie cand luna se termina si nu s-a comunicat scris nimic!
Regula in materie de modificare a contractului individual de munca este modificarea prin acordul partilor, potrivit art.41 alin.1 C.mun. ...

De la data primirii deciziei aveti la dispozitie un termen de 45 de zile pentru a contesta decizia la Tribunalul in raza caruia aveti domiciliul sau locul de munca.
Multumesc mult!
Nu am primit nici o instiintare scrisa, nu s-a modificat CIM. Modificarea s-a facut doar pe fluturasul de salariu. Este legal asa ceva???

Alte discuții în legătură

Retineri din diurna Ionela_L Ionela_L As vrea sa stiu daca este legal. Un angajat al unei firme romanesti este detasat pentru 2 luni in Spania. Timpul sau de lucru efectiv a depasit 16 ore pe zi ... (vezi toată discuția)
Sanctiune fara decizie Semyaza Semyaza :((:((:((:((:((Buna ziua va rog ajutati-ma si pe mine in o problema:dupa multe tergiversari mi s-a inmanat fluturasul salarial pa luna iunie si am constata ca ... (vezi toată discuția)
Sporuri!!! Dana Dana La institutia la care lucrez s-au redus toate sporurile la 1%......inca nu am primit decizia dar e .....pe vine ,si se pare ca se aplica retroactiv cu ... (vezi toată discuția)