avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1088 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... am demolat pereti din apartament
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

am demolat pereti din apartament

Buna ziua! Va rog sa ma ajutati si sa-mi spuneti ce mai pot face acum dupa ce am demolat cativa pereti in apartament fara autorizatie. Un vecin mi-a zis ca ma reclama si cred ca asa va face. Stiam ca nu sunt ok, dar nu sunt singura din bloc care face asa ceva, doar la mine s-a sesizat cineva. Spuneti-mi ce sanctiuni voi primi si ce lege am incalcat, care sunt pasii pe care trebuie sa-i fac ca sa intru in legalitate, desi e cam tarziu. Risc sa fiu obligata sa refac peretii? Mi s-a spus ca nu afecteaza structura de rezistenta, dar nu am o parere autorizata. Astept lamuriri.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: pulamea23 , utilizator 16:44, 4 Mai 2018
Pentru raspuns la obiect precizati concret ce pereti ati dezafectat
Daca prin modificarile interioare executate nu ati afectat structura de rezistenta a imobilului,nu este necesar sa detineti autorizatie de constructie si certificat de urbanism
Legea nr 50/1991 a autorizarii constructiilor prevede concret situatiile in care se impune solicitare autorizatie de constructie si certificat de urbanism si sanctiunile care se aplica in caz de nerespectare dispozitii
Am incercat sa gasesc ce ma intereseaza in lege (Legea nr 50/1991) si ma depaseste sincer. Nu stiu daca sunt pereti care afecteaza rezistenta sau nu, in sensul ca nu am chemat un specialist (nici nu stiu pe cine sa intreb), dar asa mi-au zis muncitorii si cei de deasupra mea au demolat cam la fel peretii. Faptul e consumat acum, inteleg ca daca nu este afectata structura de rezistenta, nu voi primi amenda si nu sunt nevoita sa dau socoteala nimanui. Mi se pare prea frumos...
Iata ce prevede Legea 230/2007:
Art. 11. - (1) Proprietarul poate aduce îmbunătăţiri sau modificări proprietăţii sale individuale, cu respectarea prevederilor legale referitoare la autorizarea de către autoritatea publică locală a modificărilor constructive, fără a pune în pericol integritatea structurală a clădirii sau a altor proprietăţi individuale.

Asadar trebuia sa aveti autorizatie de la Primarie.
Iar in HG 1588/2007 se prevede:
Art. 13. - (3) Orice modificare a proprietăţii individuale se va aduce la cunoştinţa asociaţiei pentru înscrierea în jurnalul evenimentelor din cartea tehnică a construcţiei, prin depunerea în copie a actelor de autorizare, a procesului-verbal de recepţie şi a schiţelor.


Acum daca vor veni in control cei de la srviciul urbanism (sunt in cadrul politiei locale) sau de la Inspectoratul in constructii, va pot amenda si/sau obliga sa intrati in legalitate. Pentru intrarea in legalitate va poate acorda un termen de cateva luni. Iar dumneavoastra trebuie sa faceti demersurile la primarie, sa obtineti autorizatie pentru modificarile pe care le-ati facut. Cu documentele apartamentului si ale blocului vi se poate da autorizatie de modificare sau nu. Vi se poate impune intocmirea unui proiect sau nu, de catre specialisti autorizati.

Daca nu va reclama acum nimeni, odata si odata o sa va loviti totusi de lipsa documentatiei si a autorizatiei pentru aceste modificari. Acest lucru se poate intampla in cazul unui contract de imprumut la o banca, in cazul garantarii cu apartamentul, in cazul vinderii apartamentului...
Este Ok. Asa cum spune D-l Adrian. Cazul meu este altfel. In 04. martie 1977 mie mi s-a daramat peretii de la debarale (hebel non structura de rezistenta), dupa ce a fost Comisia de evaluare adezastrelor, mi s - a pus la dispozite doua variante
1) Dai molozul afara si refaci G-ul de aerisire;
2) Sau intocmim documentatia de evaluare a cuantumului lucrarii. Ok. eu am optat varianta (1), ca dupa 33 de ani sa fiu reclamat de "presul asociatiei,," la Urbanism, unde acestia, erau sa mai intre si la "racoare.".
Totul este problema structurii de rezistenta; Deasemeni documentatia de care vorbiti este foarte costisitoare; si dece ? pentru ca trebuie o evaluare a intregii cladiri, incepand de la fundatie si pana la terasa, adica un raport de expertiza a cladirii.. Sunt multe probleme in legatura cu aceste modificari interne la ora actuala.
Inseamna ca esti o proasta care nu trebuie sa se reproduca... Simplu! Sper ca te-au castrat stapanii tai... Doamne fereste sa mai faci vreo tura de idioti ca tine

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie de constructie? Hopeless Hopeless Vreau sa stiu si eu daca pentru a-mi largi bucataria prin desfiintarea unei debarale (usa si 22 cm de perete din caramida care nu modifica structura de ... (vezi toată discuția)
Modificãri în blocuri Anniko Anniko Ce poate face Asociaţia de locatari în cazul în care unii locatari fac modificări în apartamentele lor care afectează structura de rezistenţă a ... (vezi toată discuția)
Modificari apartament fara autorizatie - ce se poate intampla? klass_pc klass_pc Buna ziua Am apartamentul in renovare si m-am hotarat sa-mi maresc bucataria prin desfiintarea unei camari si a unei debarale care sunt una in continuarea ... (vezi toată discuția)