avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 740 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Vreau sa divortez
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Vreau sa divortez

sunt o mama a 2 copilasi si vreau sa divortez deoarece sotul meu lipseste noptile de acasa,iam gasit si mesaje catre o alta persoana.....intr/un cuvant ma inseala.ce trebuie ca sa fac ca amandoi copiii sa ramana la mine?pt ca sotul meu ma ameninta ca imi ia copiii daca divortez ba chiar ma si batut
Cel mai recent răspuns: Liana Iura , Avocat 09:33, 26 Februarie 2013
pai aici nu e sectiunea potrivita pentru a posta probleme de acest gen dar am sa incerc sa va raspund.sotul nu "poate lua copiii" decat fizic (adica pe sus).Legal trebuie sa existe o hotarare a unei instante de judecata prin care se stabileste custodia copiilor precum si drepturile/obligatiile fiecarui parinte.o discutie cu un avocat va costa 50-200 lei si acesta va poate lamuri cu privire la toate detaliile.

daca v-a batut recent(adica azi/ieri) mergeti la iml si politie sa depuneti plangere
Ultima modificare: Luni, 25 Februarie 2013
Numantere Deloc, Avocat
divort la instanta, prin care cereti: desfacerea casatoriei din vina sotului/culpa comuna, custodia este comuna astfel ca se impune stabilirea locuintei minorilor la domiciliul dv, stabilirea pensiei de intretinere, revenirea/nu la numele avut anterior casatoriei.

va trebui sa dovediti culpa sotului in desfacerea casatoriei, respectiv faptul ca intretine o relatie extraconjugala, precum si faptul ca a exercitat acte de violenta asupra dv.

Daca veti dovedi cele aratate, instanta isi va contura o imagine a sotului din punct de vedere al moralitatii, comportamentului agresiv ...

Va trebui sa dovediti ca aveti un domiciliu unde sa se stabileasca locuinta copiilor, si unde va urma sa se faca ancheta sociala si sa faceti dovada faptului ca aveti posibilitati materiale sa intretineti copiii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort dobos_daniela dobos_daniela Care este procedura ce trebuie urmata pentru un divort avand in vedere urmatoarele: -sunt casatorita de 17 ani am 2 copii, -vreau sa divortez de sotul meu ... (vezi toată discuția)
Divort mihali mihali Buna ziua, Revin cu rugamintea de a ma sfatui cum sa procedez in situatia urmatoare: 1. In cazul in care sotul meu nu doreste sa fie implicat in ... (vezi toată discuția)
Divort anik233 anik233 buna ziua vreau neaparat sa divortez din cauza sotului meu alcoolic si violent in casnicie.avem aproape sase ani de casnicie,doi copii minori in varsta de 2 ... (vezi toată discuția)