avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... acte pentru permis
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

acte pentru permis

daca am divortat si mi-am schimbat numele,la schimbarea permisului de conducere trebuie sa imi fac din nou analizele?mentionez ca buletinul acum imi va fi in jud mures si permisul mi l-am facut in alba iulia.nu am inca un an vechime.pot sa imi fac aceste analize in alba iulia sau tot in mures?daca nu am inca un an vechime mai trebuie aceste analize?
Cel mai recent răspuns: ContSters185493 , utilizator 11:33, 26 Februarie 2013
conform noii legi , da , trebuie analizele !

pentru ce credeti ca a fost imbulzeala aceea la schimbare de permise , difuzata si la TV !
Ultima modificare: Marți, 26 Februarie 2013
Gabriela Pintea, Consilier juridic
marisescudan a scris:


conform noii legi , da , trebuie analizele !

pentru ce credeti ca a fost imbulzeala aceea la schimbare de permise , difuzata si la TV !


1. conform modificarilor oug 195 analizele se fac numai la preschimbarea permisului ca urmare a expirarii valabilitatii acestuia.

persoana in cauza va primi un duplicat cu aceeasi valabilitate cu a permisului initial.

daca persoana Xulescu isi schimba numele in Xuleanu si prezinta un document (certificat de casatorie, hotarare de divort) inseamna ca nu mai este aceeasi persoana?:).
daca isi face analizele ca urmare a schimbarii numelui probabil se va constata ca are si alta grupa de sange?

2. imbulzeala difuzata la TV a fost ptr schimbarea permisului ca urmare a lipsei obligativitatii fisei medicale. astfel si-au schimbat permisul chiar si cei care mai aveau cativa ani pana la expirare, lucru pe care personal nu l-am inteles cum de a aprobat politia "smecheria". probabil, bani ptr buget.
nu va contrazic ....dar intr-o perioada poate aparea vreo boala care priveaza respectivul de acest document , sau poate nu a fost necesara "descoperirea " ei inainte de a avea in mana asa ceva! acum altfel stau lucrurile ...

dar cum am zis , nu va contrzic , ca nu stiu sigur , eu nu l-am schimbat ca nu este necesar...dar din cate stiu.....pe la cozi la ghisee , altele erau discutiile !

daca ar apare o boala in timpul perioadei de valabilitate a permisului atunci ar trebui sa facem fisa medicala anual!
parerea mea este ca fisa medicala a devenit obligatorie la expirarea valabilitatii permisului si nu ca urmare a schimbarii numelui sau adresei.
analizele se pot face si in alt judet decat cel in care iti faci permisu?

Alte discuții în legătură

Schimbare nume permis auto ContSters367342 ContSters367342 As vrea sa îmi schimb si eu permisul pe numele după căsătorie, aveti idee ce acte am nevoie si mai important e vreo problema daca numele l-am schimbat acum ... (vezi toată discuția)
Despre permisul auto Alina Palade Alina Palade Daca nu prelungesc termenul de valabilitate mai am nevoie de fisa medicala?detin permisul auto de doi ani si il schimb dupa un divort si schimbare de nume va ... (vezi toată discuția)
Schimbare permis de conducere dupa casatorie si schimbare de dpmiciliu mernok82 mernok82 Imi puteti spune care sunt actele necesare pentru schimbarea permisului de conducere si a talonului, in urma schimbarii numelui si a domiciliului dupa ... (vezi toată discuția)