avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu medical - anjagatorul refuza plata salariului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu medical - anjagatorul refuza plata salariului

Buna ziua,
sunt in concediu medical din cauza iminentei de avort (insarcinata, am anuntat la locul de munca "ca la carte") si am aflat ca firma a platit salariile tutoror angajatilor, numai mie nu si unui coleg, care si-a dat demisia. Ce pot face in aceasta situatie?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:34, 25 Februarie 2013
Din OUG 158/2005:

Art. 47. - (1) Constituie contraventii faptele savarsite prin incalcarea dispozitiilor art. 6 alin. (3) si (4).
(2) Constituie contraventii urmatoarele fapte, savarsite prin incalcarea obligatiilor prevazute la art. 36 alin. (3):
a) refuzul nejustificat de plata a indemnizatiilor;

Art. 48. - (1) Contraventiile prevazute la art. 47 se sanctioneaza dupa cum urmeaza:
a) cele prevazute la alin. (1) si (2), cu amenda de la 2.500 lei la 5.000 lei;

Art. 49. - Constatarea contraventiilor prevazute la art. 47 si aplicarea amenzilor corespunzatoare se fac de catre organele de control ale CNAS si ale caselor de asigurari de sanatate.

Asadar faceti o sesizare in scris la CNAS/CJAS.
In cazul in care angajatorul refuza sa plateasca drepturile salariale , salariatul se poate adresa ITM-ului si/sau poate promova o actiune in instanta - Tribunalul in raza caruia are domiciliul sau locul de munca , actiunea este scutita de plata taxelor judiciare.

p.s.
Casa de asigurari de sanatate nu se ocupa de plata salariilor , asa cum s-a precizat in mesajul initial ...
Ultima modificare: Luni, 25 Februarie 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua,din data de 1 aprilie am intrat în concediu prenatal, ... Anacostache Anacostache Bună ziua,din data de 1 aprilie am intrat în concediu prenatal, astăzi trebuia să incasez banii dar patronul mi-a spus că nu îmi dă nimic până nu ia ... (vezi toată discuția)
Angajatorul refuza plata concediilor medicale elena balan elena balan in anul 2011 am revenit la munca dupa ce am stat in concediu de ingrijire copil, dupa 2 luni am ramas insarcinata din nou si am intrat in concediu de risc de ... (vezi toată discuția)
Angajatorul refuza sa plateasca concediul medical sirena1 sirena1 mi-am prezentat odata situatia aici http://www.avocatnet.ro/content/forum|displayTopicPage/topicID_264533/lipsa-inventarretinere-salar.html in continuare am ... (vezi toată discuția)