avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA ref.tva plata la un teren
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

ref.tva plata la un teren

Buna ziua.
In anul 2008 am cumparat de la primarie un teren , care initial mi-a fost atribuit conform prevederilor Legii nr.15/2003 - privind sprijinul acordat tinerilor pentru construirea unei locuinte/
Acum, in anul 2013, primaria vine si imi cere TVA .
Am stuiat un pic Codul fiscal (L 571/2003 ) , iar la art.141, alin.(1) , lit.j spune ca sunt scutite de taxa serviciile sau livrarile de bunuri care au legatura cu protectia copiilor si a tinerilor. Nu cumva eram si eu scutit de plata TVA , avand in vedere ca terenul mi-a fost atribuit initial prin Legea 15/2003?? Va rog un raspuns . Ce as putea face in acest caz. ??
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 12:53, 25 Februarie 2013
Nu , daca cititi in normele metodologice :
ART. 141 al.1 j)

27. Scutirea prevăzută la art. 141 alin. (1) lit. j) din Codul fiscal, se aplică centrelor-pilot pentru tineri cu handicap, caselor de copii, centrelor de recuperare şi reabilitare pentru minori cu handicap şi altor organisme care au ca obiect de activitate asigurarea supravegherii, întreţinerii sau educării tinerilor.
[ link extern ]

iar conform aceluiasi articol, alin 2 , lit. f)
[ link extern ]

"(2) Următoarele operaţiuni sunt, de asemenea, scutite de taxă:
...
f) livrarea de construcţii/părţi de construcţii şi a terenurilor pe care sunt construite, precum şi a oricăror altor terenuri. Prin excepţie, scutirea nu se aplică pentru livrarea de construcţii noi, de părţi de construcţii noi sau de terenuri construibile. În sensul prezentului articol, se definesc următoarele:

1. teren construibil reprezintă orice teren amenajat sau neamenajat, pe care se pot executa construcţii, conform legislaţiei în vigoare;
..."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare teren cata8 cata8 Buna ziua, Am si eu o intrebare: o societate platitoare de tva vinde un teren alte societati platitoare de tva. Operatiunea este purtatoare de tva ? va ... (vezi toată discuția)
Terenurile intravilan agricol sunt purtatoare de tva pentru persoana fizica? tedydumitru tedydumitru Buna seara!! Am vandut in 2014,terenuri intravilan agricol,de peste 110.000 eur...Va trebui sa platesc la ANAF,TVA DE 24% si C.A.S,daca am contract de munca ... (vezi toată discuția)
Se plateste tva la vanzarea de teren? Robert101 Robert101 Am cumparat un teren acum 15 ani, in Bucuresti, pe care as vrea sa-l vand acum, parcelat, intrucat am nevoie de bani. Sunt in situatia in care trebuie sa ... (vezi toată discuția)