avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 476 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort cu doi copii minori, 2 si 3 ani
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort cu doi copii minori, 2 si 3 ani

Buna ziua, stam in casa parintilor de 1 an, sunt casatorita de 6 ani (5 ani am stat la soacra) si avem doi copii 2 si 3 ani, Sotul meu asa dintr-o data a ajuns la concluzia ca nu mai poate trai cu mine si vrea sa divorteze. Ma tot impinge de la spate si ma intreaba cum vreau sa divortez. si sa mergem impreuna, in conditiile in care eu nu am asa ceva in cap si nici nu doresc. Dar el fiind asa de hotarat i-am spus sa se ocupe el de divort daca isi doreste asa de mult, eu nu am timp si nici bani. Intrebarea mea este: daca ajungem la proces imi trebuie neaparat avocat? ( eu am salariul f mic si nu imi permit), a facut o lista cat toate zilele cu ce vrea el sa ia din casa si tot ce a facut a pus ca manopera si vrea sa fie platit. A fost dat afara de la servici acum 2 sapt, bani nu mai aduce in casa, nu se mai ocupa de absolut nimic, doar de copii ( si asta asa dintr-o data a devenit f dragastos si atent cu ei) presupun ca a fost invatat de av lui. Ce pot sa fac in situatia asta? CUm sa procedez ca sa primesc un avocat din oficiu? Precizez ca el are mutatia facuta aici in casa parintilor mei, As putea sa-l dau afara?? Sau parintii mei se pot muta cu mine, chiar daca el mai sta aici? Se poate duce tata la poliie sa-l scoata din spatiu??? Va rog ajutati-ma cu ceva sfaturi si spuneti-mi cum sa incep nebunia asta...poate cumva sa castige prin instanta un copil?? Multumesc pentru sfaturi si ajutor, cu respect Mihaela.
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 15:49, 25 Februarie 2013
De un avocat veti putea beneficia doar daca formulati o astfel de cerere in fata instantei si ea este aprobata. Va trebui insa sa aveti sub 300 lei pe membru de familie venit pt a deveni admisibila o astfel de cerere.

Teoretic ar putea s asolicite custodia unuia dintre copii, insa nu cred ca are mari sanse de izbanda pt ca va trebui sa faca dovada ca are o locuinta corespunzatoare si venituri cu care sa-l intretina.

Cat despre o eventuala evacuare a acestuia, o puteti solicita prin actiunea de divort sau pe cale separata printr-o ordonanta presedintiala, ori obtine un ordin de restrictie , dar nu ne-ati dat mai mute amanunte, in sensul daca este sau nu violent la adresa dvs fizic sau verbal.
Locuinta corespunzatoare are la mama lui, servici inca nu. Deci nici un venit. Doar doua carduri de credit cu ceva zeci de mii de euro credit, bani de care nici nu am stiut....Violent nu este, asa cum am spus mai sus, culmea acum se ocupa de copii mai mult ca oricand si asta ma sperie, ce urmareste?? M-am gandit ca daca tot este asa de hotarat sa divorteze ca nu ne mai suporta si chiar ma sicaneaza tot timpul si imi spune " hai ca te vad eu ce o sa faci cu doi copii singura", m-am gandit ca cel mai bine pt noi ar fi sa plece deja...de ce sa astepte o hartie..? Parintii mei ma ajuta f mult si ei vor sa se mute cu mine (in casa lor defapt) dar nu stiu daca e bine si daca nu poate el sa imi faca probleme? Trebuie neaparat sa mergem amandoi sa deschidem actiunea de divort?? Stiu ca doar prin notariat se poate asa, dar la noi e greu de crezut ca o sa fim de acord cu totul atata timp cat el a pus pe lista montarea aerului conditionat la manopera si vrea sa fie platit pt asta....multumesc din nou.
Daca plateste el tot si va intelegeti ar fi bine sa mergeti la notar pentru a rezolva cu minorii.
Daca nu vreti sa divortati e posibil sa ii fie respins divortul daca nu stie cum sa se judece.
Multumesc pt raspuns, dar nu vrea la notar, el ar vrea sa fie despartit dar sa nu plateasca pt ca se vaita ca n-are bani. Pe mine ma intereseaza ce fac eu?? Cum trebuie sa procedez, sa ma duc cu el sa depunem amandoi actele la judecatorie? Am mai intrebat daca parintii mei se pot muta cu mine, daca pot sa-i cer sa plece la maica-sa in conditiile in care a zis ca nu-l mai intereseaza nici o plata in casa ca el nu mai are servici...
Cine plateset toate taxele de divort?
Taxele pentru instanta le plateste initial cel care depune cererea. Cand se da hotararea, cheltuielile de judecata le plateste cel care cade in pretentii; taxele initiale sunt mici, 10-20 lei, dar in cheltuielile de judecata intra si avocatii, si deplasarea martorilor, etc., iar cel care cade in pretentii poate fi obligat la plata cheltuielilor de judecata, teoretic. Daca cel obligat la plata nu are venituri si bunuri, n-ai de unde recupera aceste cheltuieli.
Ultima modificare: Luni, 25 Februarie 2013
Martonze, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divorț, pretenții materiale exagerate. contează infidelitatea în partaj? Danny9zeci Danny9zeci Buna ziua. O sa incerc sa fac un rezumat si sa dau detalii pe parcurs daca vreun avocat ma poate ajuta cu raspunsuri. Sunt casatorit de 1 an si 3 luni iar in ... (vezi toată discuția)
Evacuare silita angelaflorescu angelaflorescu Buna ziua, Problema mea este urmatoarea: Sunt in divort cu sotul meu, mai exact am facut cerere de divort la notariat si acum suntem in acea perioada de 30 ... (vezi toată discuția)
Divort, drept partaj. avoovi avoovi Sunt casatorit de 25 ani si in nebunia pandemiei, sotia s-a hotarat sa intrerupa relatia, plecand la ma-sa si amenintand cu divort si partaj. Mentionam ca ... (vezi toată discuția)