Buna ziua, am un teren mostenire de la bunicul meu in extravilanul unui sat din jud. galati,in suprafata de 0.65 ari,teren tranzitat longitudinal de stilpi de inalta tensiune.
INTREBAREA mea este urmatoarea: firma de distributie energie ,nu trebuie sa ma depagubeasca (eventual sub forma unei chirii) ptr faptul ca nu ma pot folosi pe deplin de toata suprafata?cum ar trebui sa procedez ptr a obtine un beneficiu. multumesc ptr raspuns
Mergeti la firma de distributie a energiei electrice, care detine stalpii de inalta tensiune si depuneti o cerere scrisa, pe care luati numar de inregistrare (la care anexati o copie a actului de proprietate pe care il detineti dvs. ca mostenitor al bunicului), prin care solicitati incheierea unui contract intre dvs. si firma, prin care firma sa va plateasca o chirie anuala in suma de ...., suma pe care o negociati.
In cazul unui refuz puteti actiona firma in instanta civila si cereti ca daune materiale plata retroactiva (de la data la care detineti actul de proprietate asupra terenului) a unei chirii in suma de ... , precum si daune morale pentru ca nu v-au achitat la zi chiria si ati fost astfel prejudiciat moral, fiind pus pe drumuri.