Am si eu o problema..Anul trecut prin septembrie m-am angajat la o firma unde a fost totul si frumos pina in luna decembrie unde m-am inbolnavit din cauza ca am stat la munca pt receptia marfii de dimineata pina la ora 23'00'' urmand un medical de o saptamana prescris de medic cu tratament...Dupa aceasta saptamana de medical am revenit la un consult unde mai mi-a dat o saptamina de medical pt. ca aveam dureri de coloana si spate.Cind am fost sa predau medicalele la sef ..sa suparat spunind ca medicalele sunt un fals si ca in acele medcale era sambata intrerupta( nu era trecuta in medical) noi lucrind si sambetele,dar nefiind platite.Dandu-mi un diacnostic de dicopatie lobara la coloana mi sa spus ca nu mai pot continua sa fac efort si ca ei nu mai au nevoie de mine daca nu mai depun efort iar eu nu mai m-am dus la munca dupa terminarea medicalului si nici nu am anutat ca ami dau demisia.
Acum am nevoie de CM si fostul patron mi-a spus ca nu mi-a incheiato si ca nu-mi inchide contractul punandu-ma sa platesc cat eu am lipsit, adica 2 luni.
Ce trebuie sa fac in acest caz si cum fac sa-mi recuperez CM fara probleme si riscuri eu urmand acum sa ma angajez la o noua firma care trebuie sa-i predau CM sau decizia de incetare a munci la fostul loc
Va rog daca poate sa ma lamureasca cineva.
Va rog sa ma scuzati daca nu am fost inteles.
Faceti sesizare la ITm in care expuneti intreaga sitatie, precum si faptul ca nu vi se elibereaza CM si nici decizia de incetare a activitatii.
In ceea ce priveste refuzul la plata al medicalului, v-as sfatui sa va indreptati in instanta impotriva angajatorului dvs, care comite un abuz.
Cartile de munca nu sunt la societate ci sunt la Camera de Munca din cadrul ITM .Va puteti adresa cu o cerere instantei -Tribunalul din raza domiciliului dvs. sectia litigii de munca - prin care solicitati obligarea angajatorului SC ...la plata concediului medical , conform inscrisurilor pe care le aveti .Va puteti informa la ITM daca s-a incheiat contractul de munca al dvs. cu societatea angajatoare si daca s-a inregistrat acest contract si s-au efectuat viramentele catre bugetul de stat constand in CAS,etc .In situatia in care nu s-a inregistrat acest contract aveti posibilitatea sa solicitati in cadrul aceleasi actiuni si obligarea angajatorului la incheierea contractului de munca si plata obligatiilor catre bugetul de stat datorate pentru dvs.Pentru mai multe informatii va stau la dispozitie cu raspunsuri .
Dumneavoastra v-ati dat demisia sau nu?
Oricum, angajatorul nu va poate impune sa platiti cele 2 luni.Nu are nici un temei legal. Iar concediile medicale, de vreme ce au fost depuse prebuie sa fie platite. Daca le considera false trebuia sa sesizeze CAS-ul.
Nu mi-am dat demisia in scris, gresala mea, si doar i-am dat de inteles ca nu mai pot lucra din cauza bolii.Nu am mai loat legatura cu patronul pina azi cind mi-a zis ca nu am contractul incheiat si ca nu am fost dat afara..chit ca eu nu am mai loat legatura cu el si nu mai m-am prezentat la munca timp de 2 luni.In acest tim am crezut ca totul este incheiat intre mine si firma respectiva dar el mi-a spus ca sunt absent de la serfici si pt. ami incheia CM trebuie sa platesc costurile pe lunile cind am lipsit. Eu in acest timp mi-am cautat in alta parte un loc de munca unde trebuie sa prezint CM sau decizia de incetare pe care el nu vrea sa mi-o dea.
Sunt obligat sa platesc ceva? Ce trebuie sa fac ca sa-mi inchei socotelile cu firma respectiva si de a nu-mi afecta CM?
Patronul la ducerea medicalelor nu mi-a dat nici macar toti banii pe luna pe care am lucrato toata fara intrerupere si mi-a oprit din salariu pe motivul sambetei pe care medicul a uitat sa mi-o treaca in medical
Preavizul de 15 zile
roska
Buna ziua,
Mi-am dat si eu demisia de la un angajator cu data de 19 feb.2009 in care am mentionat ca nu pot efectua cele 15 zile preaviz si angajatorul tot ... (vezi toată discuția)