avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Creditipotecar in franci elvetieni
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Creditipotecar in franci elvetieni

Buna ziua,in 2008 am facut un credit ipotecar(francul era atunci 23000),suma fiind de 170.000 de franci cu o dobanda fixa de 4% pe o perioada de 40 de ani.Dupa 2 ani dobanda a crescut enorm,rata s-a facut 1300 de franci dintre care doar 140 de franci reprezentau rata restul comisioane si dobanzi ale bancii.Dupa 2 ani si jumatate am mai dat 700 de milioane crezand ca ma va ajuta mai mult luna de luna cu plata ratei de la banca care mio fixasera ei dar ghinionul meu este ca,francul a crescut si eu nu am simtit nici un avantaj deoarece rata a scazut cu 300 de franci,dar valuta crescand am avut aceeasi suma de dat ca pana atunci.Eu acum sunt in imposibilitate de plata,numai pot plati dupa 5 ani de zile luna de luna 30 de milioane si colac peste pupaza acum am 6 miliarde de dat inapoi fata de 4,5 miliarde cat am luat in 5 ani de zile cu rata achitata la zi plus 700 de milioane dati va rog sfatuitima ce sa fac,vreau si un avocat cu care sa vb .Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 08:39, 26 Februarie 2013
Pe acest forum, conform regulamentului de postare, este interzisa trimiterea la o persoana indiferent de specialitatea ei, noi va oferim opinii care sa va indrume in gasirea unei solutii pentru rezolvarea problemei dumneavoastra.
Mai intai de toate, creditul a fost accesat pe persoana juridica? Va intreb pentru ca in postarea dumneavoastra nu faceti nici un fel de referire la calitatea celui care a luat imprumutul ...
Daca sunteti persoana juridica o varianta ar fi deschiderea procedurii insolventei, in acest fel stopand curgerea penalitatilor si evitarea riscului ca societatea sa fie executata silit. In acest caz este foarte important sa prezentati situatia si documentele de evidenta contabila unui practician in insolventa pentru a analiza oportunitatea deschiderii acestei proceduri.
Buna seara,multumesc pt raspuns apreciez enorm acest lucru si daca ati putea sa ma ajutati ce trebuie sa fac ar fi foarte important pt mine parerea dvs.Creditul ipotecar in franci a fost facut pe persoane fizica nu juridica ce ma indrumati sa fac?eu acum numai pot plati avand un salariu mult mai mic decat l-am avut atunci cand am facut creditul m-am tot imprumutat intr-o parte si in alta,pe la prieteni numai pot dormi noaptea deoarece numai pot plati o rata atat de mare,am fost la banca si singura solutie a lor a fost restructurarea si din 31 de milioane dau acum 27 de milioane desi le-am aratat adeverinta de salariu care este de 8 milioane salariul si sotul meu la fel .Ce ma sfatuiti sa fac ca numai stiu de capul meu.Multumesc anticipat
Din pacate, ca persoana fizica, nu aveti ce face decat sa verificati aplicarea prevederilor contractuale, respectiv sa verificati corectitudinea aplicarii dobanzilor, comisioanelor etc.
Contractarea de credite in valuta, in general, in franci elvetieni - in special, este un risc pe care si-l asuma imprumutatul. La momentul cand aceste credite se acordau in orice conditii nu ne-am gandit si la o eventuala consecinta a devalorizarii monedei nationale in raport cu francul elvetian.
Din pacate cam toti care am accesat credite in valuta ne lovim de aceasta problema. Forumul este plin de subiecte pe aceasta tema, iar solutii legale nu sunt.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit ipotecar in franci elvetieni lukyradu lukyradu Am obtinut in anul 2007 un credit ipotecar in val.de 65.000 franci. Până în prezent am plătit ratele la zi, dar de acum încolo nu se știe dacă voi ... (vezi toată discuția)
Crestere rate la banca fara explicatii AnWiEn AnWiEn Buna ziua, am luat un credit ipotecar in franci si un credit nevoi personale cu garantii ipotecare in euro, in anul 2008 pe o perioada de 25 ani de la defuncta ... (vezi toată discuția)
Credit ipotecar in franci elvetieni alissab alissab Buna ziua ! In iunie 2007 am luat un credit ipotecar in franci elvetieni pe 35 ani,ipotecand apartamentul pe care l-am cumparat.Am luat 65450 CHF, avand ... (vezi toată discuția)