avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... ancheta sociala si indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

ancheta sociala si indemnizatie crestere copil

Buna ziua,

Acest mesaj este urgent si multumesc anticipat pentru raspuns.
Sora mea este necesatorita, are o fetita de 4 luni si incearca de 2 luni sa isi depuna actele pentru indemnizatia de crestere copil( este din provoncie si locuieste in Bucuresti).
Actele pentru alocatie au fost depuse in Bucuresti, sect 3, deoarece fetita este pe numele prietenului si el este din Bucuresti.
Cu dosarul de indemnizatie s-a prezentat la Pascani la indrumarea celor din Bucuresti deoarece nu avea buletin de Bucuresti, acest dosar a fost acceptat aici, apoi trimis pentru analiza in Iasi. Dupa 2 luni am fost sunati sa ridicam dosarul din Iasi sa il ducem la Bucuresti, pentru ca nu este legal sa avem alocatia in Bucuresti si indemnizatia la Iasi(cu toate ca ea este cea care trebuie sa ramana cu copilul acasa si nu are buletin de Bucuresti).
Intre timp am i-am facut si buletin de Bucuresti, nenorocul a facut sa il piarda si am trecut alocatia pe numele ei. Dar la depunere dosar pentru indemnizatie nu au acceptat dosarul sub pretextul ca este necesara efectuarea unei anchete sociale inainte de depunerea dosarului, deoarece este mama singura.
Marturisec ca ei locuiesc impreuna, cu chirie in Bucuresti, numai ca nu sunt casatoriti.
Este legala efectuarea acestei anchete si daca da, in baza carei legi ?
Rspunsul este foarte urgent, expira cele 60 de zle de la incetarea contractului de munca si va pierde indemnizatia pe 2 luni.
Cu respect, Maria Nicolae!

Alte discuții în legătură

Indemnizatie de crestere copil in alt oras decat cel de domiciliu cpetru cpetru Situatia actuala: suntem casatoriti si avem domiciliu in Iasi, dar lucram in bucuresti (avem viza de flotant in bucuresti). De curand avem un copil nascut in ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil inregistrat in alt oras newuzer newuzer Am un bebelus nascut in Bucuresti, dar pe care l-am inregistrat si pentru care am depus dosarul de alocatie la Pitesti (acolo am eu domiciliul legal). Intre ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil dara25 dara25 Buna seara, as avea nevoie de o informatie. In cateva luni o sa imi depun dosarul pentru indemnizatia de crestere a copilului. Domiciliul il am in bucuresti, ... (vezi toată discuția)