Buna seara, as avea nevoie de o informatie. In cateva luni o sa imi depun dosarul pentru indemnizatia de crestere a copilului. Domiciliul il am in bucuresti, dar recent am aflat ca firma unde lucrez de vreo 4 ani imi vireaza toate contributiile aferente la Casa de sanatate din sibiu ( acum ceva ani, la momentul angajarii aveam buletin de sibiu). Buletinul de Buc. l-am facut la vreo 2 ani dupa, dar pentru ca nu am solicitat angajatorului, acesta a continuat sa plateasca spre Sibiu. Intrebarea mea este daca as preintampina vreo dificultate in acordarea indemnizatiei in acest context - buletin de capitala in ultimii 2 ani, dar cotizatiile virate in sibiu. Eventual, unde as putea adresa o intrebare in acest sens. Va multumesc!
Din cate stiu eu, nu exista nicio legatura intre Casa de Sanatate unde platiti asigurarea si indemnizatia pentru cresterea copilului. Plata acestei indemnizatii se face de catre o alta agentie. Va sugerez sa va actualoizati la angajator, datele din buletin.
Unde aveti medicul de familie ?
Datele la angajator au fost actualizate inca din momentul schimbarii buletinului, dar cotizatiile s-au facut tot catre sibiu. Recent am aflat ca ar fi trebuit sa solicit eu angajatorului in scris sa imi faca plata catre casa din bucuresti. Stiti cumva la ce institutie m-as putea interesa? Medicul de familie in momentul de fata este in bucuresti.
Daca medicul de familie este in Bucuresti, plata trebuie facuta la casa din Bucuresti. Comunicati, in scris, angajatorului aceasta schimbare, eventual atasati o hartie de la medicul de familie . La ora actuala, daca aveti nevoie de ceva de la medicul de familie, veti constata ca nu sunteti asigurata la sanatate. Faceti lucrul acesta cat mai rapid, saptamana viitoare, pana nu se face raportarea D112 de catre angajator.
Sunt nevoita sa va contrazic. In tot acest am beneficiat de retete compensate din partea medicului de familie. Am fost chiar si internata prin casa de sanatate, concedii medicale etc. Chiar nimeni nu stie la ce institutie as putea adresa o intrebare in acest sens? Multumesc
Singura institutie care poate decide unde va vireaza contributia de sanatate este angajatorul dvs. , in functie de datele furnizate de salariati. Repet daca nu am fost suficient de explicit, plata indemnizatiei de crestere copil mic nu se face din bugetul Casei de Sanatate.