avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 784 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu crestere copil; contributii la sanatate ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu crestere copil; contributii la sanatate neplatite de angajator

Doresc un raspuns la o problema. Prietena mea este in concediu de crestere a copilului si azi a aflat ca nu i s-au platit asigurarile de sanatate.Cine ar tb sa i le plateasca statul sau firma l-a care a lucrat? Cum ar putea afla daca intr-adevar este adevarat?Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: suede , utilizator 15:01, 8 August 2011
Cred ca este o alarma falsa, dar interesati-va la casa de asigurari de sanatate.
Art 21 din OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:
(1) Pe perioada in care se beneficiaza de indemnizatia prevazuta la art. 2 alin. (1), respectiv la art. 5 alin. (1) si art. 9 alin. (5) si (6), precum si pe perioada concediului fara plata prevazut la art. 6, plata contributiei de asigurari sociale de sanatate pentru aceste persoane se asigura de la bugetul de stat.
Va multumesc.
Buna ziua,

Ma aflu in concediu crestere copil,ultimul angajator avand sediul social in Ilfov.In prezent,indemnizatia se plateste de la sector 3 unde locuiesc.
Ca sa primesc o adeverinta ca sunt asigurata,la care din casele de asigurari trebuie sa merg,Ilfov sau Bucuresti?Momentan ambele imi spun ca nu apar la niciuna,dar prestatiile sociale mi-au dat o adeverinta cum ca ei platesc asigurarile.
Multumesc!
1. Conform legii o persoana aflata in CCC este asigurata la sanatate, plata facandu-se de catre Agentia Judeteana pentru Prestatii Sociale. Asa ca nu ar trebui sa aveti nevoie de adeverinta de asigurat de la Casa de Asigurari de Sanatate, este suficienta adeverinta data de la Prestatii Sociale.
2. Vedeti daca in adeverinta scrie la ce Casa de Asigurari de Sanatate a virat banii si mergeti la aceea sa luati adeverinta de asigurat.
suede a scris:

Buna ziua,

Ma aflu in concediu crestere copil,ultimul angajator avand sediul social in Ilfov.In prezent,indemnizatia se plateste de la sector 3 unde locuiesc.
Ca sa primesc o adeverinta ca sunt asigurata,la care din casele de asigurari trebuie sa merg,Ilfov sau Bucuresti?Momentan ambele imi spun ca nu apar la niciuna,dar prestatiile sociale mi-au dat o adeverinta cum ca ei platesc asigurarile.
Multumesc!

Cu actul de identitate şi decizia emisă de Agentia de Prestatii Sociale va prezentati la Casa de Sanatate Ilfov pentru a vi se elibera adeverinta care atesta calitatea de asigurat.
Ultima modificare: Vineri, 29 Iulie 2011
ContSters136493, utilizator

Alte discuții în legătură

Mamele care sunt in ccc nu beneficiaza de consultatii si tratamente gratuite sau compensate? manuela szucs manuela szucs am fost la medicul de familie pt.un consult si am platit consultatia plus tratamentul ca si o persoana neasigurata,cu toate ca beneficiez de indemnizatie pt. ... (vezi toată discuția)
Statut pentru serviciile medicale clinice Elisabeta C. Elisabeta C. Ce statut voi avea pentru serviciile medicale clinice cand voi fii in indemnizatie CCC? mentionez ca am fost salariat pe perioada determinata, iar acum nu mai ... (vezi toată discuția)
Eu sunt in concediu pentru cresterea copilului, sotul poate sa fie coasigurat? dariaalexandra dariaalexandra Buna ziua!Sunt in perioada indemnizatiei de crestere copil,sotul meu nu are medic de familie,are niste probleme de sanatate care necesita spitalizare,operatie ... (vezi toată discuția)