avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu crestere copil; contributii la sanatate ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu crestere copil; contributii la sanatate neplatite de angajator

Doresc un raspuns la o problema. Prietena mea este in concediu de crestere a copilului si azi a aflat ca nu i s-au platit asigurarile de sanatate.Cine ar tb sa i le plateasca statul sau firma l-a care a lucrat? Cum ar putea afla daca intr-adevar este adevarat?Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: suede , utilizator 15:01, 8 August 2011
Nu conteaza unde are medicul de familie angajatul.
Persoanele juridice sau fizice care angajeaza personal salariat au obligatia sa retina si sa vireze casei de asigurari de sanatate teritoriale contributia pentru sanatate datorata pentru asigurarea sanatatii personalului din unitatea respectiva; .
Daca unitatea se afla pe raza jud. Ilfov,atunci contributiile pentru personalul sau angajat se vireaza la Casa Jud. de Sanatate Ilfov.
Daca angajatul a optat sa i se faca virament la Bucuresti,acolo avand domiciliul,unitatea este obligata sa respecte vointa angajatului,dar daca nu exista exprimata nicio optiune,atunci contributia merge asa cum am spercificat.
Pe adeverinta de la prestatii sociale scrie exact contul unde se platesc asigurarile.
Locuinta mea si copilul fiind pe Bucuresti,plata se face la Bucuresti.
Cu aceasta,decizia,copie carte de munca,copie CI,copie certificat de nastere si adeverinta de venituri pe ultimii 5 ani,se intocmeste un dosar si se emite adeverinta de asigurat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mamele care sunt in ccc nu beneficiaza de consultatii si tratamente gratuite sau compensate? manuela szucs manuela szucs am fost la medicul de familie pt.un consult si am platit consultatia plus tratamentul ca si o persoana neasigurata,cu toate ca beneficiez de indemnizatie pt. ... (vezi toată discuția)
Statut pentru serviciile medicale clinice Elisabeta C. Elisabeta C. Ce statut voi avea pentru serviciile medicale clinice cand voi fii in indemnizatie CCC? mentionez ca am fost salariat pe perioada determinata, iar acum nu mai ... (vezi toată discuția)
Eu sunt in concediu pentru cresterea copilului, sotul poate sa fie coasigurat? dariaalexandra dariaalexandra Buna ziua!Sunt in perioada indemnizatiei de crestere copil,sotul meu nu are medic de familie,are niste probleme de sanatate care necesita spitalizare,operatie ... (vezi toată discuția)