avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 415 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... statut pentru serviciile medicale clinice
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

statut pentru serviciile medicale clinice

Ce statut voi avea pentru serviciile medicale clinice cand voi fii in indemnizatie CCC? mentionez ca am fost salariat pe perioada determinata, iar acum nu mai am angajator si pe perioada lauziei am fost preluat in plata de catre CAS direct.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:11, 19 Noiembrie 2010
1. Din OUG 148/2005 privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului:
Art. 16. - (1) Pe perioada in care se beneficiaza de indemnizatia pentru cresterea copilului, contributia individuala de asigurari sociale de sanatate se calculeaza prin aplicarea cotei prevazute de lege asupra valorii acesteia si se suporta de la bugetul de stat.

2. Din Legea 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii:
Art.213...
(2) Sunt asigurate persoanele aflate în una dintre următoarele situaţii, pe durata acesteia, cu plata contribuţiei din alte surse, în condiţiile prezentei legi:
...
c) se află în concediu pentru creşterea copilului până la împlinirea vârstei de 2 ani şi în cazul copilului cu handicap, până la împlinirea de către copil a vârstei de 3 ani;
...

3. Asadar fiind asigurata la Sanatate veti beneficia de serviciile medicale ca orice asigurat.


Multumesc de raspuns. Si daca mi se cere o adeverinta medicala (care pana acum o ceream/primem de la angajator) in CCC de la cine o voi cere, sau cu ce act voi demonstra ca sunt asigurata la Sanatate?
Mergeti cu decizia de aprobare a indemnizatiei pentru CCC data de Agentia Judeteana de Prestatii Sociale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare de sanatate dupa nastere lilu2014 lilu2014 Dupa nastere, mama mai este asigurata? Daca da, cat timp? Dupa nasterea copilului eu voi sta acasa, deci nu ma pot angaja. Imi pot plati singura asigurarea ... (vezi toată discuția)
Coasigurat ralucaboeriu ralucaboeriu Buna ziua! Pe perioada concediului maternal de cresterea copilului de 2 ani, coasiguratii beneficiaza de sanatate ? Multumesc! (vezi toată discuția)
Mamele care sunt in ccc nu beneficiaza de consultatii si tratamente gratuite sau compensate? manuela szucs manuela szucs am fost la medicul de familie pt.un consult si am platit consultatia plus tratamentul ca si o persoana neasigurata,cu toate ca beneficiez de indemnizatie pt. ... (vezi toată discuția)