Salariatul meu angajat la o institutie bugatara finantata din fonduri proprii, depune cerere de pensionare in luna septembrie 2012 . nu primeste decizia de pensionare nici pana astazi, dar in noiembrie primeste pensia si pentru lunile din urma. Nu i-am incetet contractul de munca de drept conf. codului muncii deoerece am intrebat un jurist si a spus ca se considera acord tacit de continuare a activitatii.
Avand in vedere ca institutia este bugetara, m-am gandit sa nu ii incetez contractul mai ales ca postul devenit vacant se bloca si nu mai puteam angaja alta persoana in acest post.
Conform legii 329/2009 :
Cine poate cumula pensia cu salariul?
Pensionarii aparţinând atât sistemului public de pensii, cât şi sistemelor neintegrate sistemului public de pensii,care beneficiază de o pensie mai mică sau egală cu câştigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2012, respectiv 2117 lei pentru anul 2012(Legea nr. 294/2011 privind bugetul asigurărilor sociale de stat pe anul 2012).
Conform legii pensiilor:
ART. 118
(1) În sistemul public de pensii, pot cumula pensia cu venituri provenite din situaţii pentru care asigurarea este obligatorie, în condiţiile legii, urmãtoarele categorii de pensionari:
a) pensionarii pentru limitã de vârstã; ......
Acum vine si intrebarea:
- Cum pot mentine salariatul in functie legal????????????
Va multumesc!
Nu exista acord tacit de continuarea activitatii .. incetarea c.i.m. este de drept , opereaza in baza legii...prin urmare, trebuia incetat c.i.m. si incheiat alt c.i.m. nou, in conditiile legii.