avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... lipsa contract salubrizare, amenda sau avertisment?
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

lipsa contract salubrizare, amenda sau avertisment?

Buna ziua,

Problema mea este urmatoarea:
m-am mutat intr-un bloc tip vila acum 2 ani, suntem 8 proprietari in bloc. Nu suntem asociatie, nu avem administrator sau femeie de servici, pentru ca majoritatea sunt pensionari care nu doresc asa ceva.
Nu am contract de salubrizare, pentru ca am facut ca si vecinii mei, si anume imi arunc gunoiul menajer la pubelele de pe trotuar si ce este de reciclat la containerele speciale.
Azi m-am pomenit la usa cu politia insotita de un om de la primarie si unul de la rebu, bineinteles ca le-am zis ca n-am contract si acestia mi-au scris un proces verbal cu amenda de 500 ron cu min de 250 ron pe care nu l-am semnat.
Problema este ce se va intampla mai departe?
Doar eu am primit aceasta amenda, pentru ca ceilalti vecini fie n-au fost acasa, fie sunt pensionari si au fost "scutiti" de asa ceva, si li s-au facut contracte pe loc. Cand am zis ca sunt de acord sa fac un contract, cel de la primarie a zis ca pot face acest lucru doar daca semnez procesul verbal.
Intrebarea mea este urmatoarea: n-ar fi trebuit sa primesc mai intai un avertisment de la primarie, ca doar n-am facut nimic rau si nu m-a instiintat nimeni ca trebuie sa am contract de salubritate. Plus ca stau pe o strada cu case si majoritatea asa procedeaza, isi lasa gunoiul la coltul strazii sau in fata portii.
N-ar fi o problema sa platesc acei 5 lei sau 7 lei pe luna, cat o fi, problema este ca n-are cine sa deshida usa curtii interioare a blocului ( locul unde ar trebui pusa pubela de gunoi ) pentru ca vecinii mei nu vor sa angajam o femeie de servici iar eu sunt plecata la servici cand vin gunoierii.
O alta intrebare ar fi: cum ii pot obliga sa facem asociatie de proprietari?
Astept un raspuns sau niste sfaturi de specialitate
Multumesc

Alte discuții în legătură

Majorare taxa salubritate rain4est rain4est Am auzit de la cativa administratori ca firmele de salubrizare vin cu noi contracte ce cuprind sume majorate la ridicarea gunoiului menajer . V-ati confruntat ... (vezi toată discuția)
Probleme salubris im0rtel im0rtel Buna ziua . Locuiesc in Iasi si am un contract cu firma Salubris. Practic gunoierii iasiului. Am intrebat cum pot sa reziliez contractul cu ei si mi-au spus ... (vezi toată discuția)
Cui reclam (solicit) curatarea ghenei de gunoi la bloc. perlutina perlutina M-am mutat intr-un bloc, unde constat ca gandacii sunt la ei acasa, iar tubulatura ghenei nu se mai vade de sub stratul de JEG. Eu voi curata pe palierul meu, ... (vezi toată discuția)