din pacate, esuarea unei casnicii trebuie considerata, dincolo de solutia instantei, un esec al ambilor soti, fie chiar daca se rezuma doar la acea culpa obiectiva care consta in nepriceperea de a alege un partener pentru intemeierea unei familii.
Din cele relatate de dvs. inteleg ca nu sunteti inca pregatita sa divortati si e bine sa asteptati o perioada, daca viata dvs. si a copilului nu este pusa in pericol, pentru a va limpezi gandurile.
Totodata, daca ajungeti la concluzia ca trebuie sa divortati, faceti-o in mod civilizat, fara circ in instanta, fara martori mai mult sau mai putin sinceri, etc. pentru ca legea permite acest lucru.
Cat despre copil, la fel se poate stabili un program de vizitare de comun acord. Cat este mic, desigur va sta mai mult cu dvs. presupunand ca instanta va incredinta copilul mamei, dar mai apoi, daca tatal va fi la fel de 'entuziasmat" de copilul lui, dvs. nu puteti impiedica dorinta acestuia de a pastra legaturi personale cu copilul..
daca va iubiti copilul asa cum spuneti, incercati sa dovediti acest lucru prin a ramane impreuna cu tatal acestuia.daca tot nu se mai poate, incercati sa divortati civilizat, asa cum vi s-a spus, insa nu indepartati copilul de tatal lui.
Veti dovedi cu adevarat ca-l iubiti daca veti reusi sa-i pastrati legatura cat mai stransa cu tatal sau.Va intrebati cumva daca acest lucru depinde de dumneavoastra?Raspunsul este da, categoric.In 98% din cazuri.
va dorim succes si intelepciune
Divortul sotilor este o problema distincta de ce privind relatiile acestora cu copii rezultati din casatorie. Daca situatia de fapt este cea pe care ati relatat-o si presupun ca exista si martori care sa o confirme, atunci trebuie sa va ginditi ce fel de divort vreti sa promovati: din culpa exclusiva a sotului, sau din culpa comuna. In ceea ce priveste incredintarea copilui, tinind cont de virsta minorului, de conditiile de crestere si educare pe care le pot oferi cei doi parinti si de concluziile anchetelor sociale care se vor efectua, este de presupus ca va fi incredintat mamei, dar nu va veti pute opune dreptului tatalui de asi vizita copilul, iar dupa ce va mai creste dreptului acestuia de a-l lua la domiciliul sau si de a petrece un timp mai indelungat cu el. Toate aceste aspecte se dezbat si se decid pe baza tuturor probelor ce se administreaza in instanta. Dar chiar daca dvs. aveti convingerea ca sotul dvs. nu si-a dorit acest copil, nu cred ca este bine ca acest lucru sa ajunga sa fie cunoscut , la virsta la care va incepe sa inteleaga si de catre copil. El are doi parinti si e bine sa creasca cu aceasta convingere, fara sa-i fie induse idei preconcepute despre unul sau despre celalalt. Este in interesul copilui.
Va multumesc foarte mult pt raspunsuri, eu niciodata nu ii voi spune copilasului ca nu a fost dorit de tata tocmai pt a nu-l face sa sufere, mai mult nu m-as impotrivi mai tarziu sa petreaca timp si cu tatal lui, insa eu intrebam acum in momentul de fata (copilul are 1,7 luni) ce sanse are sotul meu sa-l ia la el acasa, adica sa se imparta custodia. Nu m-ar deranja faptul sa-l viziteze la domiciliul copilului si sa stea cateva ore cu el dar nu sa-l ia din casa deoarece baiatul nu este deloc obisnuit cu el, mai mult plange f tare cu el si nu vrea sa stea fara mine. Spre urmare v-as ruga foarte mult sa-mi spuneti care ar fi "maximum de custodie" dc pot spune asa pe care ar putea sa o obtina sotul meu. Va multumesc foarte mult,
Nu va faceti griji, ca nu are nici o sansa la ceea ce numiti dumneavoastra "custodie impartita".
Si copilul meu plange "foarte tare" cand il las la mama lui, iar o instanta superioara mi-a replicat "e normal sa sufere!" , si nu i-a pasat. Insa pentru ca dumneavoastra sunteti mama, faptul ca "plange foarte tare" cu el si nu sta fara dumneavoastra, va face instanta sa acorede tatalui drept de vizita doar la domiculiul dumneavoastra.
Stati linistita suntem in Romania!