avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi

Joi, 20 martie, are loc evenimentul: Impozitul minim global de 15%: Cadrul de implementare a Directivei Pillar 2 în România. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general clienti neincasati
Discuție deschisă în Contabilitate în general

clienti neincasati

am urmatoarea situatie clienti neincasati din anul 2009 si furnizori neachitati 2008 si 2009 in prezent firma are o activitate mai redusa respecriv un taxiu si va rog cum pot sa inchid conturile 411 si 401 sumele sunt diferite multumesc
Cel mai recent răspuns: CONTABIUM , Contabil 20:51, 25 Februarie 2013
Buna seara,

In ce priveste inchiderea conturilor de clienti, din punct de vedere contabil, va trebui sa utilizati contul 654. Insa din punct de vedere fiscal va trebui sa tineti seama de implicatiile fiscale prevazute de art.22, respectiv art.138 din Codul fiscal.

Inchiderea conturilor de furnizori se face cu ajutorul contului 758, insa si aici va trebui sa tineti seama de implicatiile fiscale in ce priveste TVA.

Numai bine,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furnizori neplatiti NNorbert NNorbert Buna ziua Cum se contabilizeaza furnizorii neplatiti, de la cei care am facturi mai vechi de trei ani? Multumesc (vezi toată discuția)
Creante si furnizori iulia53 iulia53 AM preluat de curind o societate,dar am mici problem cu soldurile la 411 si 401 din Balanta.Situatia este urmataorea:-LA ct.411 am citva clienti neincasati din ... (vezi toată discuția)
Factura neincasata dintr-un contract ce a expirat alexandralazar alexandralazar Am si eu o intrebare.... Am emis o factura pentru prestare de servicii si nu mi-a fost achitata . Intre timp contractul a expirat. Ce trebuie sa fac cu ... (vezi toată discuția)