avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bani imprumutati
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bani imprumutati

Buna ziua,
As dori sa stiu care sunt caile legale de a recupera o suma de bani imprumutata unei persoane atunci cand nu exista decat o intelegere verbala si cateva sms-uri referitoare la acest subiect iar persoana imprumutata refuza sa returneze banii?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ContSters136598 , utilizator 08:50, 26 Februarie 2013
Daca detineti probe temeinice/martori ,formulati plangere la politie sau direct actiune in instanta
ªi corespondenţa electronica poate conferi forţă probanta în justiţie, depinde de conţinutul acesteia.
Daca nu aveti nciun inscris din care sa rezulte imprumutul este foarte greu sa dovediti in instanta imprumutul dat. Codul de procedura civila prevede ca pentru debite mai mari de 250 lei nu se admite doar proba cu martori. Trebuie sa tineti cont ca mesajele dintre dumneavoastra si debitor trebuie sa dea informatii concrete despre imprumut , astfel din mesaje trebuie sa rezulte : suma datorata, data la care trebuia platita suma de bani, numele debitorului si numele creditorului ...
Orice fapt trebuie demonstrat cu probe concludente, pertinente. Si SMS sunt probe si pot fi si sunt luate in considerare de catre instanta. Ar fi bine sa aveti si cativa martori. Apeland si consultand un avocat puteti produce probe si acum.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imprumut Fedora Fedora Sunt la primul mesaj. Daca am postat unde nu trebuie imi cer scuze. In august 2008 dupa ce m-am despartit de sotul meu, inaintand si o cerere de divort, ... (vezi toată discuția)
Lmprumut bani gheorghisan gheorghisan buna seara am amprumutat bani unei persoane si nu a-mi mai da bani c pot sa fac ?o hartie scrisa de mana cu datele de p buletin m-ar ajuta an instanta ? (vezi toată discuția)
Recuperare bani imprumutati romanik romanik Va rog sa-mi spuneti in care este metoda cea mai facila de a recupera niste bani imprumutati unei tinere, care are doar un magazin pe numele ei? I-am ... (vezi toată discuția)