avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ce fac daca divortez?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ce fac daca divortez?

buna ziua...sunt o fata de 22 de ani sunt casatorita si am o fetita de 2 ani...eu si sotul meu ne certam in fiecare zi si face intentionat sa ne certam....eu nu am casa, stau la el pt ca parintii mei nu mai ma primesc...nici nu mai am domiciliul la ei pt ca miam pierdut mai demult buletinul...ma gandeam ca atunci cand voi da fata la gradinita sa ma angajez (tin sa mentionez ca am 8 clase si nu am avut job).....dar intrebarea mea este urmatoarea- exista sanse sa mi se ofere o locuinta sau cel putin un ajutor de inceput...mai ales ca chiriile sunt scumpe...va multumesc anticipat pt raspuns si imi cer scuze ca mam intins atat.
Primul pas sa sa va faceti buletin daca nu aveti, apoi sa va cautati de munca, apoi va puteti cauta cu chirie, fie si o camera intr-o locuinta sau in comun cu alte persoane.
Mergeti si la primarie sa va interesati de vreun ajutor, dar nu va bazati, ca nu sunt fonduri.
N-ar fi rau sa cautati sa va impacati cu parintii.
Dupa ce aveti asigura o locuinta decenta, va puteti muta cu fetita acolo si inainta actiune in instanta de divort, cereti pensie de intretinere si ca domiciliul fetitei sa fie la dvs.
Dupa ce va stabiliti cat de cat, puteti incepe un liceu la seral
Nu vreau sa va speriu, dar ma simt datoare sa va prezint si o varianta "mai neagra". Ati mentionat ca sotul pare a provoca anume certurile! Nu pot sa nu ma gandesc ca dumnealui vrea sa va printa pe picior gresit! In acest moment, daca divortati, fie ca introduce dansul cererea, fie ca o introduceti dvs, sansel e sa va ia fetita sunt destul de mari. Nu aveti casa, serviciu, studii, ajutor de la parinti. Prin urmare, cu ce sa demonstrati instantei ca puteti tine copilul? Sfatul lui gi_jane2 este mai mult decat binevenit. Urmati-l, va rog. Impacarea cu parintii, as zice ca e primul pas. Nu veti putea razbi singura. Impacati-va cu dansii. Facet-va apoi buletin, la vara interesati-va cum va puteti inscrie la liceu la seral. Daca nu faceti asta, va condamnati la un job de mizerie si la o viata de mizerie pentru dvs si copilul dvs. Chiar in varianta in care va recasatoriti, veti ajunge din nou in situatia de a depinde de altcineva, iar trista poveste se poate repeta. Strangeti din dinti, evitati scandalurile cu sotul, oricat va e de greu, nu vorbiti cu dansul despre parinti si buletin. S-ar putea sa se prinda ce urmariti si sa se grabeasca sa introduca divortul pentru a va prinde pe picior gresit. Evitati discutiile chiar si cu cea mai buna prietena, ca sa nu aveti surprize! Cu parintii luati-o usurel, ca aveti nevoie de dansii. Capul plecat si respect in tot ce vorbiti cu dansii. Amintiti-va permanent ca tot ce faceti, faceti pentru copilul dvs. Lasati deoparte orice nervi, orgolii sau politele de platit. Vorba dulce mult aduce! Mai scrieti aici, mai intrebati si dati-i drumul sa va puneti viata in ordine. Aveti TOATA viata in fata!
buna ziua in primul rand.....eu am buletin pt ca mi la facut sotul....mie mi sa furat geanta cand aveam 18 ani , mam dus la parinti dar au refuzat sa imi dea contractul casei si atunci miau facut buletin provizoriu. acum am buletin dar pe adresa cumnatei mele ( sora sotului meu). aici unde stam nu este facut contractul casei pt ca el a facut imprumut la doua banci pt a construi casa si acum nu mai plateste. mai este o casa in curte unde stau socrii mei si la toata curtea nu exista contract doar un act de proprietate. eu am vrut sa ma duc la banca sa spun ca are casa dar mia spus ca ma omoara. eu am incercat mereu sa fie intelegere, pt ca miam vazut lungul nasului, ca nu am de nici unele si lam respectat mereu. dar este foarte greu sa mentin linistea intre nio doi. tranteste in fata fetei, sparge divere obiecte, tipa iar eu nu vreau sa am un copil traumatizat. din cauza certurilor mi se face rau, nu pot dormi noaptea si plang zi de zi. cat despre parintii mei ei nu mai vor sa auda de mine de la 15 ani plus ca am tata vitreg iar ei au facut alt copil. este lunga povestea vietii meile dar daca o sa fiu intrebata o sa incerc sa raspund cat mai clar. va multumesc pt raspunsuri si pt faptul ca pot sa stiu si ce e de facut.
Locuinta gratuita nu cred ca o sa primiti insa puteti incerca sa cereti.
Incercati sa va impacati cu parintii daca vreti sa divortati pentru ca in caz contrar nu veti avea unde sa locuiti si riscati sa pierdeti copilul.
Vorbiti cu parintii dvs. ca sa stiti exact in ce situatie va aflati.
Faceți o cerere totuși la primărie pentru un spațiu. Cred ca va fi luata în considerare cererea dumneavoastră. Nu cred ca veți avea un spațiu de lux dar spatii care pot lua destinația de locuința se mai găsesc. Ideea este sa cereți.

Alte discuții în legătură

Situație Claudiu Mușat Claudiu Mușat Sunt căsătorit de 12 ani cu soția mea , având împreună o fetiță de 5 ani. Soția mea pe fondul unor probleme de natură psihologică ( zic eu, ca să ... (vezi toată discuția)
Divort RUXANDRA24 RUXANDRA24 Buna.Ma numesc Mihaela am 24 de ani si o fetita de 3 ani...Cu sotul meu nu mai stau impreuna de 3 luni pt ca viata alaturi de el este imposibila,si de aceea am ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. am doi copii. o fetița de doi ani și un băiat de ... Michel67 Michel67 Buna ziua. Am doi copii. O fetița de doi ani și un băiat de 3 ani jumate. Ambii copii sunt născuți in Londra. Nu sunt căsătorit. 5 ani am locuit acolo ... (vezi toată discuția)