avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 856 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua. Am doi copii. O fetița de doi ani și un ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua. Am doi copii. O fetița de doi ani și un băiat de ...

Buna ziua. Am doi copii. O fetița de doi ani și un băiat de 3 ani jumate. Ambii copii sunt născuți in Londra. Nu sunt căsătorit. 5 ani am locuit acolo in care am muncit iar mama a avut grija de copii. De o luna ne-am întors in România iar mama a plecat înapoi in Anglia cu motivul ca nu ma mai iubeste și ca nu mai vrea sa fim împreuna. A vrut sa ia fetița cu ea dar nu am fost de acord. Acum locuiesc la tatăl meu. Mi-a lăsat o casa mie (sunt doua in aceeași curte). Eu am grija de copii in totalitate. Încerc sa o aduc la sentimente mai bune pe mama sa se întoarcă acasa sa reunim familia dar m-a blocat peste tot inclusiv pe telefon. Îmi pare rău ca s-a ajuns aici. Ce șanse am in instanța sa obțin autoritatea părintească si domiciliul copiilor la mine? Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 21:35, 7 August 2020
Deși de regulă domiciliul minorilor de vârstă fragedă se stabilește la mamă, ați avea șanse să se stabilească domiciliul la dvs de vreme ce mama a plecat fără copiii însă depinde și ce probe se vor administra pe parcursul procesului, având în vedere că dvs nu i-ați permis să-i ia!
Aveți toate șansele având în vedere că minorii locuiesc la dvs. Trebuie însă să dovediți faptul că aveți capacitatea materială și morală pentru creșterea și îngrijirea copiilor, adică le puteți asigura o locuință decentă (această condiție este îndeplinită), aveți resurse bănești îndestulătoare, puteți supraveghea copiii etc. Puteți invoca și faptul că părinții vă ajută, inclusiv cu supravegherea copiilor.

Acțiunea pe care trebuie să o formulați va avea ca obiect exercitarea autorității părintești, stabilirea locuinței copiilor la dvs și stabilirea unei pensii de întreținere pe care mama copiilor să o achite în favoarea acestora. Mama copiilor trebuie citată în Anglia, iar dacă nu cunoașteți adresa ei și nu puteți în nici un fel să luați legătura cu ea, aceasta va fi citată prin mica publicitate și i se va numi un curator special (un avocat care să o reprezinte). Este posibil ca mama să facă o cerere reconvențională prin care să solicite ca minorii să aibă locuința la ea, în Anglia, dar pentru asta trebuie să dovedească că are condiții acolo pentru creșterea și îngrijirea copiilor.
Eu nu am refuzat sa ii ia nu din orgoliu ci deoarece ea lucrează acolo de dimineața de la 8 la ora 19. Nu are timp de copii. Sta la sora ei in niște condiții nu tocmai decente. Am ales siguranța și confortul copiilor. Locuiesc la casa, curte mare, animale de companie etc. Consider ca am făcut o alegere buna având in vedere ca ii țin împreuna pe frați și in siguranța mai ales acum in perioada asta cu covid
Ma gândesc sa las copiii pa bunici și sa merg pana in Anglia sa discut cu ea. Poate exista cale de împăcare. Ce îmi recomandați? Eu îmi doresc ca sa am o viața liniștita și copiii sa crească intr-un mediu armonios in sânul familiei.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Excelent, folosiți aceste argumente în instanță pentru a justifica cererea de stabilire a locuinței copiilor la dvs.

Alte discuții în legătură

Divort si incredintare minori cristina888 cristina888 Buna seara. Verisoara mea D., domiciliata in orasul G. vrea sa divorteze de sotul ei. (motive: neintelegere, infideliatate). Mentionez ca exista 2 copii ... (vezi toată discuția)
Nu vreau sa plece copilul de langa mine gabygabriel5 gabygabriel5 buna ziua! as dori sa stiu si eu care sunt sansele mele de a castiga custodia copilului(in varsta de 2 ani si 7 luni) in urmatoarea situatie: am divortat acum ... (vezi toată discuția)
Incredintare minori la tata...este posibil in cazul meu? Efrem123 Efrem123 Buna ziua, Sunt tatal a 4 baieti de 5,6,7 si 8 ani. Am divortat de mama lor pe cale amiabila, imediat dupa nasterea ultimului baiat. Cum in Romania am ... (vezi toată discuția)