Buna.Ma numesc Mihaela am 24 de ani si o fetita de 3 ani...Cu sotul meu nu mai stau impreuna de 3 luni pt ca viata alaturi de el este imposibila,si de aceea am hotarat sa divortez..El este plecat in Spania si as dori ca sa depun dosarul de divort acuma cat este el plecat..Posibil sa castige fetita in tribunal?posibil sa divortez in lipsa lui?situatia mea este mult mai buna atat casa parintilor mei,pt ca la ei stau..decat situatia lui...va multumesc..
In ceea ce priveste incredintarea minorei totul depinde de probele ce vor fi administrate, insa daca situatia materiala a dumneavoastra este una buna, iar ancheta sociala ce se va dispune in cauza va confirma acest lucru, nu cred ca vor fi probleme, iar fetita va fi incredintata catre dumneavoastra. In astfel de situatii, judecatorii incredinteaza minorii catre mama, de obicei.
In ceea ce priveste intrebarea a doua, evident ca puteti depune actiunea de divort in lipsa lui. La termene, veti fi obligata sa faceti citarea prin publicitate, daca nu aveti o adresa a lui din Spania.
Insa, inainte de a va recomanda sa consultati un avocat din zona dumneavoastra, va sfatuiesc sa incercati o impacare cu sotul. Dumneavoastra stiti cel mai bine situatia din sanul familiei, insa trebuie sa va ganditi si la viitorul copilului alaturi de cei doi parinti. Daca in adancul sufletului credeti ca se pot rezolva problemele, valorificati aceasta ultima sansa si nu o lasati sa scape!
achiesez la cele exprimate mai sus de colegul meu.
divortul trebuie sa fie ultima varianta la care sa recurgeti.posibil ca nici un altul sa nu fie mai bun.totusi el este tatal copilului dvs.
legal, aveti toate sansele sa divortati rapid si sa vi se incredinteze dvs minora.
ancheta sociala,coroborat cu tsraea materiala(eventual sa activati in campul muncii sa faceti dovada unui venit constant,permananet sunt atuuri zdrobitoare.
iar dc nu se prezinta la proces (personal sau prin mandatar), faceti citarea prin intermediul unui ziar de mare publicitate ca sa fie indeplinita procedura.(dc nu cunoasteti exect adresa si sa aiba forme legale de sedere)
reflectati cu chibzuinta si nu raspundeti unui prim impuls...opinia mea