avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 199 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Persoanele decedate si Codul Penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Persoanele decedate si Codul Penal

Exista vreun articol in Codul Penal prin care se interzice comiterea de fapte penale impotriva persoanelor decedate si daca da cine este in drept sa le reprezinte apararea...?
Cel mai recent răspuns: ContSters178374 , utilizator 15:57, 26 Februarie 2013
Ar fi profanarea de morminte , pentru constatarea acestei infracţiuni se poate face o plângere sau denunţ.
Mai este şi prin codul civil ceva , în secţiunea a 4-a , respectul datorat persoanei şi după decesul său, art. 78-81.
La ce fapte penale va referiti?
olimpia_ilie a scris:

La ce fapte penale va referiti?


Pai ar fi niste acuzatii neintemeiate de hotie, vandalism si distrugere materiala aruncate asupra unei persoane decedate
Nu se pot face plangeri penale impotriva persoanelor decedate, in consecinta nu s-ar ajunge la un proces impotriva unei persoane decedate si nu are nevoie de aparare in aceasta situatie. Este de ajuns sa aduceti la cunostinta politiei faptul ca acea persoana este decedata si orice dosar se va inchide.
Ultima modificare: Marți, 26 Februarie 2013
ContSters178374, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Are vreun drept pentru a reclama profanare de morminte? ardeleanu_ana ardeleanu_ana Am o ruda care a fost casatorita. Sotul ei a decedat. Acesta avea niste bunici care au murit cu mult inaintea lui (au aprox. 50 de ani de cand au ... (vezi toată discuția)
Distrugere monument funerar nicolae100 nicolae100 buna ziua am o problema delicata nu stiu daca cineva sa mai intilnit cu asa ceva in anul 2005 cumnatul meu a murit intrun accident de munca sora mia ea facut ... (vezi toată discuția)
Viol sau profanare de morminte (cadavru)? avTodincaVeronica avTodincaVeronica Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a ... (vezi toată discuția)