avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 444 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Retrocedare cladire fara terenul de sub ea
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Retrocedare cladire fara terenul de sub ea

Am obtinut in instanta, irevocabil, retrocedarea unei cladiri in care functioneaza primaria unei localitati. Decizia instantei a fost in sensul ca mi se retrocedeaza in natura insa cu obligatia sa pastrez timp de 3 ani dreptul primariei de a functiona acolo.
M-am dus la primarie la o intalnire cu reprezentantii pentru a incheia un acord privind plata unei chirii.
Acolo mi s-a spus ca avand in vedere ca hotararea de retrocedare nu vizeaza si terenul de sub cladire, acela fiind asadar, proprietate publica, trebuie si eu sa le platesc chirie pe teren.

Ce pot sa fac? Banuiesc ca si eu am dreptul sa obtin chirie, nu?

Exista vreo lege care prevede situatii de genul asta?

Alte discuții în legătură

Revendicare in instanta simultan cu cea pe cale administrativa? Paulstudentul Paulstudentul Este legal ca o persoana sa revendice in instanta un imobil (cladirea ) si simultan sa revendice pe cale administrativa (in primarie) curtea cladirii ... (vezi toată discuția)
Teren cu probleme (moștenire) Oalbu Oalbu Buna ziua, Am moștenit un teren cu probleme: in anii 90, terenul a fost disputat in instanta cu unul din angajații primăriei care îl ocupa ilegal. ... (vezi toată discuția)
Este decizia primarului cu privire la despăgubire clădire demolata ... Adaalbu Adaalbu Este decizia primarului cu privire la despăgubire clădire demolata (retrocedări/confiscări) supusa documentelor de interes public? Care este articolul de ... (vezi toată discuția)