Am moștenit un teren cu probleme: in anii 90, terenul a fost disputat in instanta cu unul din angajații primăriei care îl ocupa ilegal. Terenul a fost apoi retrocedat irevocabil la legea 10/2001 și teoretic primăria trebuia sa emită titlul de proprietate pe numele părinților mei.
Dețin o copie după dispoziția primăriei din 12/02/2002 in care scrie clar ca ni se retrocedează terenul și ca "prevederile dispoziției vor fi aduse la îndeplinire de comisia locala de aplicare a legii fondului funciar".
La momentul respectiv eram copil și nu m-am implicat in detalii administrative, știu doar ca respectivul teren a fost exploatat de noi in toată perioada 2002 - 2016 și nimeni nu a mai contestat dreptul nostru de proprietate.
Ce îmi îngreunează situația acum este ca in primăvara aceasta, a avut loc un incendiu in care au ars toate actele in original și și-a pierdut viata tatăl meu, ultimul care mai cunoștea in amănunt istoria terenului. Tot ce am reușit sa recuperez sunt copii de pe la rude și de la notarul din zona.
La primărie m-am lovit de fel de fel de răspunsuri evazive: se pare ca dispoziția a fost "pierduta", și comisia locala nu a făcut demersurile pentru emiterea titlului de proprietate. Mai mult, funcționarul primăriei cu care am avut litigiul chiar a reușit sa își facă titlu de proprietate pe o parte din teren.
Ce pot sa fac in situația asta pentru a-mi recupera terenul?
Orice sugestie sau sfat este binevenita. Mulțumesc anticipat!
Buna ziua,
Va sfatuiesc sa va adresati instantei unde v-ati judecat si sa solicitati o copie legalizata a sentintei.
Cu acea copie si cu actele dtinute va sfatuiesc sa va adresati unui avocat care sa va sfatuiasca ce drum aveti de urmat.
Teren nerecuperat
addac
Buna ziua,bunicii mei au un teren de 10 000 m padure in ilfov,insa primarul nu le da acest teren mentionand ca primarul dinaintea lui a vandut toate ... (vezi toată discuția)
Retrocedare
ContSters156226
buna ziua ,in anul 1991 unchiul meu a facut cerere pentru retrocedarea terenului tatalui sau in suprafata de 19.50 ha teren agricol,a demonstrat cu martori in ... (vezi toată discuția)