avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1143 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Este decizia primarului cu privire la despăgubire ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Este decizia primarului cu privire la despăgubire clădire demolata ...

Este decizia primarului cu privire la despăgubire clădire demolata (retrocedări/confiscări) supusa documentelor de interes public? Care este articolul de lege aplicabil, in condițiile in care primaria refuza sa luna la dispoziție decizi Nr X și decizia Nr Y, in detrimentul unuia dintre moștenitorii legali?
Situație pe scurt:
-clădire confiscata in 1950, demolata in ‘76.
- in 1994 terenul este retrocedat in majoritate de cei 2 copii ai proprietarului defunct, in baza legii fondului funciar (premergător legii 10/2001). Fratele A a introdus cererea in instanța fără Știrea fratelui B. In urma diligentelor instanței fratele B a fost introduc in cauza. Retrocedează doar terenul ambii frați.
- in 2006 fratele B decedează, având mostenitori direcți soția (pe aceeași strada cu fratele A) și fiica (in străinătate).
- ulterior decesului fratelui B, fratele A deschide 1. Dosar despăgubire pt clădirea demolata și 2. Retrocedarea terenului rămas neretrocedat in 1994, FĂRĂ ȘTIREA MOȘTENITORILOR fratelui B.
- Fratele A obține inclusiv părțile cuvenite fratelui B (moștenitorilor). Nu se cunosc împrejurările sau declarațiile pe propria răspundere ref alți mostenitori.
- in 2021 fiica fratelui B afla de aceste demersuri și adresează primăriei o petiție, solicitând cele 2 decizii (cu număr precizat) de primar in baza cărora FRATELE A OBȚINE INCUSIV DREPTURILE CUVENITE FRATELUI B, DEFUNCT. Totodata precizarea dacă s-a restituit 50% sau 100% din masa retrocedabila.
Primaria, conștientă de situație (același primar, aceeași funcționari) da un răspuns negativ in care motivează "datele cu caracter personal" ale fratelui A.
- fratele A a încasat pe deplin despăgubirea pe întreaga clădire
- fratele A obține întregul teren rămas neretrocedat

Mulțumesc.

Cel mai recent răspuns: Adaalbu , utilizator 02:00, 6 Noiembrie 2021
~ Conținut șters la cerere ~
Mulțumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retrocedarea terenului cu spatii verzi si utilitati subterane ( servituti) gerox gerox Sînt în litigiu cu primaria pentru retrocedarea unui teren ( mostenire , legea 10 ) pe care s-au construit ( în anii 1950) blocuri , scoala , crese etc ... (vezi toată discuția)
Retrocedare cladire fara terenul de sub ea Rosemn Rosemn Am obtinut in instanta, irevocabil, retrocedarea unei cladiri in care functioneaza primaria unei localitati. Decizia instantei a fost in sensul ca mi se ... (vezi toată discuția)
Fond funciar born_bad born_bad Salut, va rog sa-mi spuneti si mie ce optiuni am. In1994 fratii mamei s-au prezentat la Notariatul de Stat, in calitate de mostenitori ai bunicii( decedata ... (vezi toată discuția)